6 ay önce hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Galatasaray'ın eski oyuncusu Rigobert Song, başarılı tedavisinin ardından taburcu edildi. Pıhtı atması sonucu kısmi felç geçiren ve komaya giren Rigobert Song, ülkesindeki ilk müdahalenin ardından Paris'e nakledilmişti.

Ekim 2016 tarihinde başlayan kabustan uyanan Kamerunlu futbolcu, geçirdiği beyin ameliyatlarının ardından sağlığına kavuştu.Kamerun'a geri dönen Rigobert Song havaalanında yaptığı açıklamada "Öncelikle tanrıya, ardından aileme ve bana destek veren tüm sevenlerime minnettarım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Doktorlar sayesinde artık sağlıklıyım. 3 kez beyin ameliyatına girdim. Ekim ayında bilinçsizce düştüğüm anı hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda ilk olarak kafama dokundum ve bir şeylerin ters gittiğini anladım. Merhameti için tanrıya şükrediyorum." diye konuştu.

Rigobert Song'un annesi Bernadette Song ise, "Ülkemin cumhurbaşkanına destekleri için çok teşekkür ediyorum. Song geri döndüğü için müthiş bir mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.