1.94 puan ortalamasıyla Antalyaspor'u şaha kaldıran Rıza Çalımbay özel açıklamalarda bulundu.

Herkesin, "Banko düşer" dediği takımı nasıl canlandırdığını ve Avrupa için iddialı hale getirdiğini ve hedeflerini anlattı.

Galatasaray'dan ayrılan Riekerink'e değinen Rıza Çalımbay, "Sivas'ta 3 sene çalıştım. Sonra ayrılmaya karar verdim. Çok güzel bir yemek, muhteşem bir konuşma. Mesela Galatasaray'dan son ayrılan antrenör... Adam oraya A takım için gelmedi ki. Adamı siz getirdiniz. Ayrılırken adama bir teşekkür edilir, bir plaket verilir. Neticede yabancı biri. Böyle olmalı. Böyle haksızca, arkadan konuşmayla olmaz" dedi. İşte o röportaj...

'Her yerde tepki gördüm'

Söz Çalımbay'da: "Ben Beşiktaşlı'yım. Bunu hiç gizlemedim. Bunun sıkıntısını da yaşadım. Çalıştığım yerde Siyah-Beyaz çizgili eşofman giydim diye tepki gösterdiler. Yani öyle bir durumdaydım ki, Beşiktaş'ı yeniyordum, Beşiktaşlılar tepki gösteriyordu. Kaybediyordum külübüm tepki gösteriyordu. Fenerbahçe ve Galatasaray'a da yakıştırıyorlar ama benden önce arkadaşlar var. Onların hakkı bu. Benim hedefim milli takım, en büyük idealim ise yurtdışı. Milli takımı çok isterim. Yanlış anlaşılmasın Fatih hoca orada şimdi. Ancak bu görev bize verilirse yaparız."



'Terim'le görüşemiyoruz'

"Milli takımda Fatih hoca olur, başka hoca olur. Ama milli takım hocasının ligdeki antrenörlerle görüşmesini isterim. Çok faydalı, yararlı olur. Şu anda Fatih hocayla görüşemiyoruz ama Fatih hoca çok büyük sorumluluk aldı. Sadece A Milli Takım'la ilgilenmiyor her şeyiyle ilgileniyor."

'Beşiktaş'ın lobi sorunu var'

"Beşiktaş'ın lobi sorunu var. Son 10-15 senenin milli takım antrenörlerine bakın bir tane Beşiktaşlı yok. Milli takım ayrı bir olay. Fatih hoca çok iyi şeyler başardı. Biz Mustafa hocayla Avrupa Şampiyonası'na gittik. Şenol hoca dünya üçüncüsü yaptı. Bunların hepsini yerliler başardı. Milli takımı yine bizler kaldıracağız. Beşiktaş'ta yerli antrenörle çalışmadım. Ama bakın en büyük başarılar yerlilerle."

'Kendimi düşen takıma pazarlamam!'

"Kendini pazarlayan adam gidip sonuncu takıma mı pazarlar! Kasımpaşa beni hep çalışırken istedi ama kimseyi yarı yolda bırakmadım. Benim vicdanım rahat. Ama Kasımpaşa'ya kırgınlığım geçmeyecek"

"Kasımpaşa'ya gelmemdeki en büyük neden Turgay abiydi. Parayı bile konuşmadım. Kendisi yazdı bütün şartları, ne bir tazminat koydum ne başka bir şey. Kırgın değilim diyemem çünkü biz sezon başı oraya gittiğimizde Turgay bey benimle konuştu. 'Bu seneyi 15. bitirelim. Sonra yukarılara oynarız' dedi ama olmadı, saygı duydum. Takım istediğimiz gibi gitmedi. Ama sonra düzelecek bir şeydi. Sonra bana bir teklif yaptılar, 'huzursuzsun, mutsuzsun, istersen bırak' dediler.

'Kanun belirleyecek...'

Tek üzüldüğüm şey. Ben, her şeyi Turgay abiyle yaptım. Ama oradan ayrılırken Turgay abi değil Fatih bey benimle konuştu. Ertesi gün devam etmek istediler. Ben istemedim kesinlikle. En çok da Hilmi Öksüz'e kırıldım. Çünkü babam kadar saygı duyduğum, sevdiğim birisiydi. Biz artık onu kanun yoluyla halletmeye çalışıyoruz. Hakem hataları olmasaydı rekor şekilde ligi bitirecektik. Rıza Çalımbay'a yapmamaları gerekiyordu. Çünkü ben onlara hiç yanlış yapmadım. Hep iyi olsunlar diye uğraştım.

'Riekerink'e de ayıp ettiler'

"Sivas'ta 3 sene çalıştım. Sonra ayrılmaya karar verdim. Çok güzel bir yemek, muhteşem bir konuşma. Mesela Galatasaray'dan son ayrılan antrenör... Adam oraya A takım için gelmedi ki. Adamı siz getirdiniz. Ayrılırken adama bir teşekkür edilir, bir plaket verilir. Neticede yabancı biri. Böyle olmalı. Böyle haksızca, arkadan konuşmayla olmaz."