Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek 2012-13 sezonunda Avrupa'nın en büyüğü olan Bayern Münih'te, yıldız oyuncu Arjen Robben final şanssızlığını sonunda kırmayı başardı.

Yıldız futbolcu şimdiye kadar birçok final mücadelesinden boynu bükük ayrıldı. Hollandalı yıldız Borussia Dortmund karşısında bir çok pozisyonda gole yaklaşmasına rağmen topu ağlarla buluşturamasa da karşılaşmayı 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak UEFA tarafından maçın adamı seçilmeyi de kazandı.

Galatasaraylı Oslobet Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, karşılaşma öncesinde Ajax, Inter ve Hollanda Milli takımından çok yakın arkadaşı olan Arjen Robben'e twitter üzerinden yazdığı mesajla arkadaşını ateşleyen isimlerden birisi oldu. Sneijeder, yazdığı mesajda, "Bugün büyük final günü. Arkadaşım Robben'e başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Hollanda basını da finalden önce Robben ile Sneijder'in telefonda görüştüğünü ve Sneijder'in Robben'e başarı dileyerek şampiyonluk için motive ettiğini duyurdu.

Bayern Munih teknik direktörü Jupp Heynckes de karşılaşma sonrasında yaptığı basın toplantısında maç öncesinde Arjen Robben'i ateşleyen sözler söylediğini belirtmişti.

Sporx