Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk kovalayan Galatasaray, gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-kırmızılı takımda sergilediği performansla Newcastle United ve Everton başta olmak üzere Premier Lig ekiplerinin yanı sıra Almanya ve İspanya'dan da teklifler alan Rodrigues'in elden çıkarılması düşünülürken, alternatifinin de bulunduğu ortaya çıktı. Mustafa Cengiz ve yönetiminin, bu sezon Süper Lig'de Kasımpaşa formasıyla oynadığı başarılı futbol ile gündeme gelen Trezeguet'yi sarı-kırmızılı takımda Rodrigues'in alternatifi olarak litesinin ilk sırasına aldıkları ifade edildi. Kasımpaşa'da, Belçika ekibi Anderlecht'ten kiralık olarak forma giyen Mısırlı futbolcu, bu sezon çıktığı 23 maçta 11 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Trezeguet, attığı goller ve yaptığı asistlerle takımının topladığı 29 puanın 14'üne direkt olarak katkı sağladı. 23 yaşındaki futbolcu son 2 maçta ise goller atmasına rağmen takımının mağlup olmasına engel olamadı.

Görüşmeler bu hafta başlıyor

Sezon sonunda bonservisini elinde bulunduran Anderlecht takımına geri dönecek Trezeguet için Galatasaray yönetimi bu hafta resmen düğmeye basacak. Belçika kulübüyle masaya oturularak sezon sonu için söz kesmeye çalışılacak. 2015'te Anderlecht tarafından El Ahli takımından kiralanan Trezeguet'nin bonservisi 2016'da 2.2 milyon Euro'ya alınmıştı. Anderlecht, bonservisini aldığı oyuncuyu 2016-17 sezonu için Mouscron'a, bu sezon da Kasımpaşa'ya kiraladı. Mayıs 2019'a kadar Anderlecht ile sözleşmesi bulunan Trezeguet'nin 2-3 milyon Euro piyasa değeri bulunuyor. Rodrigues'i 15-20 milyon Euro arasında bir rakama satmak isteyen sarı-kırmızılılar, Trezeguet için 3-4 milyon Euro'yu gözden çıkarttı.

Aslan, kupada Akhisar önünde

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında bugün deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşıyor. Sarı-kırmızılılar, 17 kez kazandığı Türkiye Kupası'nı bir kez daha müzesine götürmek için finale adını yazdırmak istiyor. Akhisar ekibi ise tarihinde ilk kez bu kupayı kaldırmak için Galatasaray'ı eleyip, finale çıkmak amacında. Sarı-kırmızılı takımda Cedric Carrasso, Jason Denayer, Ryan Donk ve Eren Derdiyok sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Akhisar ekibinde ise Kadir Keleş ve Olcan Adın'ın sakatlıkları bulunuyor. Teleset Mobilya Akhisarspor sırasıyla 24 Erzincanspor, Ankara Demir, Boluspor ve Kayserispor'u eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Galatasaray ise Sivas Belediye, Bucaspor ve Konyaspor'u geçerek yarı final hakkı kazandı. İki takım bugün saat 20.30'da Akhisar Stadyumu'nda yarı final ilk karşılaşması için karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak