İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Roma'nın teknik direktörü Rudi Garcia, otobiyografisinde, Eden Hazard'ın Chelsea'ye transfer sürecinin Drogba'nın telefonuyla başladığını ifade etti.

Başarılı teknik adam otobiyografisinde, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Lille'de görev yaptığı sürede Chelsea'nin Hazard transferini nasıl gerçekleştirdiğine dair bir anısını paylaştı. 2011 yılında Lille takımının soyunma odasında oldukları sırada, o dönem Chelsea'de forma giyen Didier Drogba'nın vatandaşı Gervinho'yu telefonla aradığını belirten Rudi Garcia, şu ifadeleri kullandı:

"Gervinho'yu arayan Drogba, Hazard'ın yanımızda olup olmadığını sordu ve 'onu telefona ver, onunla konuşmak isteyen biri var' diyerek Hazard'ı telefona çağırdı. Telefonu alan Chelsea Başkanı Roman Abramovich, Hazard'a, 'Lille'de ne kadar kazanıyorsun bilmiyorum ama ben 3 katını teklif ediyorum' dedi."

Bu gelişmenin ardından Belçikalı futbolcunun kontratını yenilemek istediklerini belirten 49 yaşındaki teknik adam, bunda başarılı olamadıklarını da sözlerine ekledi. Hazard iki yıl üst üste Ligue 1'in en iyi oyuncusu seçildikten sonra 2012 yılında 32 milyon sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer olmuştu. 2011 ve 2013 yıllarında Fransa'nın en iyi teknik direktörü seçilen Rudi Garcia ise Hazard'ın ayrılmasından bir sezon sonra Roma'nın başına geçti.

Rudi Garcia'nın Fransız yazar Denis Chaumier'nin kaleme aldığı "Tous les chemins menent a Rome" (Bütün yollar Roma'ya çıkar) isimli otobiyografisi, bugün kitapçılardaki yerini aldı.

AA