Burak Yılmaz'ın talipleri Galatasaray'ı rahat bırakmıyor. Sezon başında Lazio'ya transferi İtalyan yöneticilerin verilen süreye riayet etmemeleri nedeniyle gerçekleşmeyen 28 yaşındaki golcüye Rusya'dan resmi bir teklif geldi; Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan, golcü oyuncu için Galatasaray'ın kapısını çaldı. 

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Rus yetkililer, Burak'ı transfer etmek için 8 milyon euro teklif etti. Yönetimin bu teklife henüz net yanıt vermediği öğrenildi. Rubin Kazan, Burak Yılmaz'a ise ekstralar hariç yıllık 3 milyon euro net ücret öneriyor. Rubin Kazan Teknik Direktörü Kurban Berdiyev, takıma ısrarla forvet takviyesi istiyor. Bu nedenle Kazanlı yetkililer 2 haftalık süreçte Galatasaray ve Burak Yılmaz'ı ikna etmeye çalışacaklar. Rusya'da kış transfer dönemi, bu ayın 27'sinde sona eriyor. Yani Kazan'ın önünde transferi gerçekleştirmek için yaklaşık 2 hafta kadar süre var.

Mancini sıcak bakabilir

Son 2 sezonun gol kralı olan, bu sezon da krallık için yarışan Burak'ın ayrılışı konusunda, teknik direktör Roberto Mancini'nin raporu belirleyici olacak. Takımda Umut Bulut, Didier Drogba gibi forvetler de mevcut. Ara dönemde hücum ağırlıklı oyuncuların transfer edilmesi de, Mancini'nin bu konudaki kararını kolaylaştıracak bir faktör olarak görülüyor.

İstikrarı dikkat çekti

Burak Yılmaz 2011-12 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor'da, geçen sezon da Fatih Terim'li Galatasaray'da gol kralı olmuştu. Burak'ın bu sezon Roberto Mancini'nin kulübede olduğu Galatasaray'da yine gol krallığı yarışında bulunması, otoriteler tarafından takdir topluyor.