İspanya'da oynamanın hayali olduğunu belirten Babel, "La Liga bence Premier Lig ile birlikte dünyanın en iyi iki ligi. Benim için bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi. İnsanların ilk maçlarında beni yakından takip ettiğini biliyorum ve bu yüzden odaklanmış durumdayım, adım adım daha iyiye gidiyorum" dedi.

Türkiye'de oynadığı dönemde Beşiktaş ve Galatasaray'dan teklif aldığını kaydeden Hollandalı oyuncu, "İnsanlar sanırım Liverpool'dan ayrıltıkran sonra benim kariyerime ilgisini kaybetti ki, ben ayrılmadım, onlar benden ayrıldı. Eğer beni takip etselerdi Türkiye'de 2 güzel yıl geçirdiğimi ve aynı anda Beşiktaş ve Galatasaray'ın benim peşimde olduğunu fark ederlerdi. Demek istediğim, güzel yıllar geçirdim ve hedeflerime ulaştım, mutluydum. Ama daha az takip edilen takımlarda oynadığım için daha az ilgi çeken bir oyuncu olduğumu anlıyorum. Seçtiğim takımlarda oynadım ve eğlendim. Türkiye'ye gittim çünkü, Ajax'tan tanıdığım Shota Arveladze oradaydı. Başkaları eğlensin diye değil, sadece kendimi düşünerek futbol oynama şansını elde ettim" ifadelerini kullandı.

LIVERPOOL GÜNLERİ VE RONALDO ÖRNEĞİ

İngiltere'de kendisine destek olunmadığını belirten 29 yaşındaki oyuncu, "Liverpool'a gittiğimde kimse bana yardım etmedi, yalnız kaldım. Herkes Messi ya da Ronaldo değil. Hatta Ronaldo'nun bile Manchester'daki ilk 2 senesi zorluydu. Herkes onun ne yapabileceğini merak ediyordu ve sadece Youtube'da iyi oynadığını söylüyordu. Ancak Alex Ferguson ona yardım etti ve büyüdü, dünyanın en iyi oyuncularından biri oldu. Ferguson, Ronaldo'nun üzerine düşmeseydi, Ronaldo şu andaki Ronaldo olamazdı" diye konuştu.