Fatih Terim'in raporu doğrultusunda takımda kalacak olan Donk, "Galatasaray'da kendimi evimde hissediyorum, burası benim ailem oldu. Aklımda hiçbir zaman başka seçenek olmadı ve Fatih Terim benim bu hayattaki en yakınlarımdan biri" dedi.

GELECEK YIL 1.5 MİLYON EURO ALACAK

Fatih Terim, takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Donk'la yola devam etmeyi düşünüyor. Yönetim de 34 yaşındaki deneyimli oyuncuya +1 yıllık yeni sözleşme önerme kararı aldı. Sezon sonunda Selçuk İnan'ın futbolu bırakacak olmasıyla Muslera takım kaptanlığına getirilecek, yeni ikinci kaptan ise Ryan Donk olacak. Bu sezon 21 maç sayısına ulaştığı için 2.2 milyon Euro kazanan Donk'un ücreti ise 1.5 milyon Euro seviyesine çekilecek.

FATİH TERİM'İN ESERİ: RYAN DONK

2015-16 sezonunda Kasımpaşa'dan 2,5 milyon euroluk bonservis bedeliyle Galatasaray'da transfer olan Ryan Donk, geldiği ilk sezonda inişli çıkışlı bir performans sergilerken, 2019-20 sezonu itibariyle takımını sırtlamaya başladı. Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada golle buluşan Donk, 24. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmasında da perdeyi açan isim oldu.

LUYINDAMA SAKATLANINCA...

Öte yandan Kasım 2019'da Christian Luyindama sakatlanmış ve Terim, Kongo'lu oyuncunun yerine Ryan Donk'u savunmanın göbeğinde tercih etmişti. Sarı kırmızılı kulübün doktoru Yener İnce, Luyindama ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sakatlık dünya genelinde ortalama 7 ayda tedavi edilir. Oyuncunun milli takımının bu sakatlığı gözden kaçırması büyük bir skandal." demişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fatih Terim tarafından kadroya monte edilen Ryan Donk, bir savunma oyuncusu olmasına karşın joker etkisini kısa sürede gösterdi ve takımının vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

(Sporx)