Galatasaray’la yaz döneminde 1+1 yıllık opsiyonlu kontrat imzalayan Sabri Sarıoğlu şimdiden 9 resmi maçta ilk 11’de görev yaptı. Tecrübeli futbolcu şans bulmaya devam ederse devre arası gelmeden 1 yıl daha takımda kalmayı garantileyecek.
 
Milliyet'in haberine göre Galatasaray’da, Sabri Sarıoğlu’na piyango vuruyor. Sezon başında yıllık ücreti 4.8 milyon liraya çıkarılan ve 1+1 senelik sözleşme yapılan 31 yaşındaki futbolcu forma giymeyi sürdürürse sezonun ilk yarısı bitmeden 1 yıllık opsiyon devreye girecek.
 
Sarı-kırmızılı kulüp yaz döneminde Sabri’nin sözleşmesiyle ilgili KAP’a, “Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon (son sene opsiyonlu) için sözleşme yenilenmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Opsiyon şartı futbolcunun 2015-2016 sezonunda 15 resmi maçta ilk 11’de oynaması veya 20 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde geçerlilik kazanacaktır” bildiriminde bulunmuştu.
 
Sabri şimdiden Süper Lig’de 6, Şampiyonlar Ligi’nde 2 ve TFF Süper Kupa finalinde 1 maçta olmak üzere toplam 9 karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıktı. Türkiye Kupası dahil olmak üzere sezonun kalan kısmında 6 maça daha ilk 11’de başlarsa Sabri’nin sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzayacak. Tecrübeli oyuncu bu sezon 3 maçta ise sonradan oyuna girdi. Böylece 12 maçta fiili olarak sahada yer alan Sabri bu kategoride de sezon sonuna kadar 8 maçta çeşitli sürelerle sahada yer alırsa yine sözleşmesi yenilenecek.
 
Yıllık 4.8 milyon liralık garanti ücretinin yanı sıra Sabri maç başına da 45 bin lira kazanıyor. Sarı-kırmızılı futbolcu ayrıca 15 resmi müsabakada fiilen oynaması durumunda net 300 bin lira prim kazanacak. 30 resmi müsabakada oynaması durumunda ise futbolcuya net 300 bin lira daha ektra prim verilecek.