GSGAZETE - 17 yıldır Florya'da olan ve ilk olarak 2002-03 sezonunda A Takım'a çıkan Sabri Sarıoğlu, sezon sonunda Galatasaray'a veda ediyor.

Bu sezon başında sözleşmesi opsiyonun gereği uzasa da 31 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi yoğun tepkilerden dolayı iptal edilmişti. Bu nedenle Sabri'nin Galatasaray'la olan sözleşmesi 31 Mayıs 2016'da resmen sona eriyor.

Takım kaptanı olmadığı için yönetime, taraftara ve takım arkadaşlarına zaman zaman tepki gösteren Sabri, son olarak Kasımpaşa maçında kaptanlık pazubandını bir kez daha reddetti. Gelecek sezonun planlamasına başlayan Dursun Özbek yönetimi, bu olayın ardından Sabri ile sözleşme yenileme fikrini tamamen rafa kaldırdı. 

Kaptanlık bandını neden takmadığını açıkladı

"Kaptanlık bandı bizim şerefimizdir" diyen Sarıoğlu; "Emre'yi onore etmek için O'nun almasını istedim. Sebebi ise Rize maçından sonra Emre'ye ağır eleştiriler yapmışlardı. O'na yapılan haksız eleştirilere karşı destek için pazubandını takmasını istedim" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın Kasımpaşa'yı 4-1 yendiği maça Sabri Sarıoğlu'nun kaptanlık pazubandını almak istemediği görüntüler yansımıştı. Taraftarın ve kamuoyunun büyük tepki gösterdiği o anlarla ilgili Sabri Sarıoğlu açıklamalar yaptı. 

Hareketinin asıl nedenini bilmeden haksız yere kendisine yüklenildiğini belirten Sarıoğlu şunları söyledi: "Emre Çolak geçen hafta Rize maçından sonra ağır eleştirilere maruz kaldı. Haksızlıktı Emre'ye yapılanlar. Emre bana pazu bandını getirince O'na sen tak dedim. O da 'olur mu abi kaptan sensin' deyince ben de O'nun takmasında ısrarcı oldum. Sonra yerime geri döndüm. Galatasaray kaptanlık pazubandı bizim şerefimizdir. Onu takmamam gibi bir hareketi hiçbir futbolcu yapmaz. Amacım alt yapıdan gelerek Galatasaray'a büyük hizmetler veren Emre kardeşimi onore etmekti."

Sadece Sabri değil...

Ayrıca yönetimden bazı isimlerle yıldızı barışmayan Sabri'nin ayrılık fikrine sıcak baktığı ve altyapısından yetiştiği kulübe veda etmeye hazırlandığı bildirildi. 

Zaman zaman Galatasaray taraftarının büyük desteğini gören Sabri, bu defa taraftarı da kaybetti. Sakatlık sonrası göbekli hali çok konuşuldu. Kaptanlık sorunu da artık tecrübeli futbolcunun vedasını resmiyete dönüştürdü. 

Sabri'nin yanı sıra sözleşmesi bitecek Emre Çolak ve Hamit Altıntop'la da yollar büyük ihtimal ayrılacak. Sözleşmesi devam eden isimlerden Umut Bulut, Tarık Çamdal, Jose Rodriguez ve Ryan Donk da topun ağzında.