Sezon başında maaşına zam yapılarak sözleşmesi uzatılan Sabri Sarıoğlu’nun mukavelesindeki, ‘15 maça ilk 11’de başlarsa 1 yıl daha uzar’ maddesinin iptal edilmesinin perde arkası gün yüzüne çıktı.

4 Aralık 2015’teki Bursa maçına ilk 11 başlaması halinde Sabri’nin sözleşmesi 1 yıl daha otomatik olarak uzayacaktı. Ancak taraftarların tepkisinden çekinen Dursun Özbek yönetimi, emektar oyuncuyla masaya oturup gizli bir anlaşma yaptı.

Oluşacak baskılar karşısında hem kendilerini hem de Sabri’yi rahatlatacak formülü bulan yöneticiler, oyuncuya opsiyonundan vazgeçmesi halinde aynı şartlarla sezon sonunda 1 yıl daha mukavele uzatacaklarının garantisini verdi. Sabri ise bizzat Dursun Özbek’ten aldığı bu söz üzerine, opsiyonunu feshetmeyi kabul etti.

Bu anlaşmayla rahatlayan yönetim resmi siteden Sabri’ye teşekkür ederken, diğer oyunculardan da böyle bir davranış sergileyerek ücretlerinde indirime gitmelerini umdu. Ancak Florya’daki hiç kimse Sabri’nin yeni bir anlaşma garantisi almadan 4.8 milyon TL’den vazgeçmesine inanmayınca, yönetimin ‘feda’ beklentisi de suya düştü.

Sonuç olarak Sabri Sarıoğlu, Galatasaray’la bir yıl daha sözleşme imzalamış oldu. Öte yandan son oynanan Kasımpaşa karşılaşmasında Emre Çolak’ın kendisine getirdiği kaptanlık bandını takmadığı için taraftarlardan büyük tepki alan Sabri’nin kadro dışı bırakılması istenmişti.