Sabri Sarıoğlu, mevkisine yapılabilecek transferden çekinmeyeceğini ve her oyuncuyla forma  rekabetine girebileceğini söyledi.
 
Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yaptıkları otelde basın  mensuplarının sorularını cevaplayan deneyimli futbolcu, kampın güzel geçtiğini  belirterek, "Eksik arkadaşların katılmasıyla her şey daha da güzel olacak" dedi.
 
Mevkisine yapılması muhtemel transferden çekinmediğini vurgulayan  Sabri, "Keşke transfer edilse. Ben Galatasaray'a gelen oyuncudan hiçbir zaman  çekinmedim. Kapımız açık. En iyi şekilde karşılarız. Antrenmanlarda güzel bir  rekabet içine gireriz. Hoca kime görev verirse o oynar. Bu dakikadan sonra Maxi  Pereira veya başka bir isim gelmiş, ben kendime güveniyorum" şeklinde konuştu.
 
Sarı-kırmızılı futbolcu, eleştirilere konu olan sözleşme uzatılması ve  aldığı ücret konusunda şu ifadeleri kullandı: "İyi oynadığım bir sezonun ardından biten sözleşmem uzatıldı. İçeri  pazarlık yapmaya da girmedim. Beş dakika sohbet ettik, imzayı attım çıktım.  Herkesin yorumuna saygım sonsuz. Önemli olan Galatasaray'ın iyiliği ve  başarısıdır. Sanki çok kötü bir sezon geçirmişim gibi bir hava var. Yıllardır bu  camianın içindeyim. Hiçbir zaman kulübümle sorun yaşamadım. İmza attığım için  mutluyum. Kulübüm bana miktar ve süre olarak bunu uygun gördü. Ben pazarlıkçı  biri olsaydım herhalde daha uzun yıl sürecek bir kontrat imzalamak isterdim."

"Kaptanlıkla ilgili bir beklentim yok" 
 
Sabri Sarıoğlu, geçen sezon elinden alınan kaptanlığı sorun etmediğini  belirtti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yönetim kurulunun her kararına  saygılı olduğunu kaydeden Sabri, "Kaptanlıkla ilgili bir beklentim yok. Yönetimin  ve hocamızın verdiği karara saygılıyım. Hiçbir zaman sorun etmedim. Sahaya çıkıp  en iyi şekilde performans gösterirsem benim için sorun yok. Kaptanlık bandını  kimin taktığının önemi yok" diye konuştu.
 
Futbolculuk sonrası kariyeri için plan yapmadığını dile getiren  tecrübeli futbolcu, "Şu an 31 yaşındayım aktif futbolculuk sonrasını planlamak için çok erken. Elimden geldiğince futbol oynamaya devam edeceğim. Burada  başlayıp burada bitirmek en büyük hayalim. İdolum Cüneyt Tanman ve Bülent Korkmaz  gibi isimler. Onlar gibi burada başlayıp burada bitirmek sevdası içindeyim.  İnşallah şartlar uygun olur ve Galatasaray'da oynamaya devam ederim" ifadelerini  kullandı.

"Melo'nun kalmasını herkes ister" 
 
Sabri Sarıoğlu, Felipe Melo'nun Galatasaray'a faydalı olduğunu ve  kalmasını herkesin isteyeceğini söyledi. Teknik heyete gelmeyeceğini söyleyen Felipe Melo hakkındaki kararı  yönetimin vereceğini aktaran Sabri, "Melo'nun geldiği günden itibaren bize çok  katkısı oldu. Gelmek istemediğini belirtmiş. Futbolcunun şahsi kararıdır ama  sonuçta Melo Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu. Profesyonel futbolda bazı  kurallar var. Ona hocamız ve yöneticilerimiz karar verecek. Melo'nun kalmasını  herkes ister ama Galatasaray hakkında hayırlısı neyse o olsun" şeklinde konuştu.
 
Melo ile Ziraat Türkiye Kupası final maçında yaşadıkları tartışmaya  değinen sarı-kırmızılı futbolcu, "Melo hırslı ve agresiftir. Saha içinde bir diyaloğumuz oldu. Sakinliğini koruyamadı. Ben de aynı şekilde tepki verince hoş  olmayan bir görüntü çıktı. Devre arasında konuştuk ve benden özür diledi. Dediği  gibiyse güzel olduğunu düşünüyorum. Ben her zaman sahada olanın sahada  kalmasından yanayım. Melo ile aramızda sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.
 
Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi 
 
Sabri, Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın başarılı olacağını  savundu. Arda'nın transferine çok sevindiğini anlatan tecrübeli futbolcu, şunları kaydetti: "Arda için çok sevindim. Bir futbolcunun hayalinin zirvesine ulaştı.  Arda'nın başarılı olacağına inanıyorum. Önünde zorlu bir dönem olacak. Orada da  kendini en iyi şekilde hazırlayacağını biliyorum. Atletico Madrid'e yaptıkları  belli. Bunu Barcelona'da da sürdürecek. Bence Arda daha da üst seviyelere  çıkacaktır. Barcelona'nın üstü nedir bilmiyorum ama en azından eksik olan UEFA  Şampiyonlar Ligi kupasını tamamlar."
 
Geçen sezonlarda Monaco ve Sevilla'dan teklif almasına rağmen  gitmediğini açıklayan Sabri, "Hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. Türkiye'nin ve  Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birisinde oynuyorum. Bu formayı giydiğim için  gurur duyuyorum. Şartlar o zaman uygun olmadı. Yurt dışına gitmediğim için hiçbir  zaman da pişmanlık duymadım" diye konuştu.

"Fenerbahçe'nin transferleri bizi korkutmuyor" 
 
Sabri Sarıoğlu, ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin yaptığı yıldız  transferlerinin gözlerini korkutmadığını dile getirdi.
 
Sarı-lacivertli takımın dünya yıldızlarını kadrosuna kattığını aktaran  Sabri, "Fenerbahçe önemli isimleri kadrosuna kattı ama sıkıntılı bir yanı da var.  İstediğiniz kadar dünya yıldızını toplayın takım haline gelemezseniz başarılı  olamazsınız. Fenerbahçe Kulübü'nün kendi transfer politikası ama biz kendimize  bakıyoruz. Biz şampiyon olan çifte kupa kaldıran kadromuzu koruduk" ifadelerini  kullandı.
 
Sosyal medyada mizah konusu olmasıyla ilgili bir rahatsızlık  duymadığını anlatan Sabri, "Sosyal medyada yazılanlara bozulmuyorum, sinirlenmiyorum. Galatasaray camiasında en yükseği de en dibi de gördüm. Ben  işime bakıyorum. Hocam görev verirse en iyi performansımı gösteririm. Vermezse de kenarda oturup, arkadaşlarımı daha iyi hazırlamak için çalışırım" şeklinde konuştu.