Koca, ülkemizde Türkiye'de yayılmaya devam eden Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik basın açıklaması yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SORUSUNA YANIT

Tek tek ve hep birlikte mücadele etmeliyiz. Herkes kendi OHAL'ini ilan edebilir. Bunu illa devletin ilan etmesi gerekmiyor. Herkes kendi odasında izole olabilir.  Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var, aileleriniz size ihtiyacı var, torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Koronavirüse karşı koyduğumuz mücadelenin, dünyada bir örneği yok. Zamanımızı mümkün olduğu kadar evde geçirme çağrımız giderek büyüyor. Gücümüzü hayata bağlılıktan alacağız, bu böyledir. Korkuya teslim olmamalıyız. Kadromuza 32 bin kişi dahil ediyoruz. Bu dönemde sağlık personelinin ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Çalışan sağlık personellerimizin ek ödemelerinin üç aylık dönemde tavan olacağını belirtiyorum. Cumhurbaşkanımıza ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Sağlık çalışanlarımızın maske ve eldiven başta olmak üzere, yeterli malzemeden yoksun olduğu iddia ediliyor. Tüm hastanelerimize malzeme sağlanmaktadır ve devam edilecektir. Bu haberler küçük örneklerin büyütülerek bir suistimal oluşturma çabasıdır. Türkiye'de üretilen maskeler Türkiye'nin ihtiyacı varken yurtdışında satılmayacaktır. Bu konuda 20 firma ile anlaşma sağladık. Anlaşmaya yanaşmayanlarla ilgili her türüm yaptırımı uygulayacağız Tedbirleri bizler tek tek uyguluyoruz. Mümkün olduğunca az temas kuruyoruz. Bu tek tek, şahıs şahıs yaptıklarımızı bütün Türkiye olarak yapıyoruz. Mücadelenin özü şu 83 milyon olarak tek tek, hep birlikteyiz. Bu birliktelikten fire vermeyelim. En güvenilir çözümün evde kalmak olduğunu unutmayalım. Hayata eve sığar.