HEM ATIYOR, HEM ATTIRIYOR

Grasshoppers A Takımı'nda ilk maçına 2009 yılında Luzern'e karşı çıkan Hajrovic, her geçen yıl daha fazla forma şansı bulmaya başlarken, özellikle 2012/2013 sezonu ve bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Geçen sezon Grasshoppers forması ile ligde 33 maça çıkan Bosnalı genç, 8 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi. 2013/2014 sezonunda ise Hajrovic, 15 maça çıkarken, 6 gol atıp 4 de gol pası vermeyi başardı.

DURAN TOPLARDA ETKİLİ

Hızı ve etkili şutlarıyla tanınan Izet Hajrovic, güçlü bir sol ayağı olmasına rağmen sağ kanatta da görev yapabilme özelliğine sahip. Frikiklerde de başarılı şutlarıyla tanınan Bosnalı yıldız son iki sezonda Grasshoppers formasıyla ligde 14 gol atarken, bunların 4'ünü ceza sahası dışındaki frikiklerden kaydetti. Genç isim aynı zamanda Grasshoppers'ın 1. penaltıcısı iken son 2 sezonda ligde penaltıdan da 4 gol atma başarısı gösterdi.

Grasshoppers'ta geçen sezon sergilediği performans ve Bosna Hersek'in 2014 Dünya Kupası vizesi almasında önemli rol oynayan isimlerin başında gelen Izet Hajroviç, Bosna'da da en çok konuşulan isimlerden olmayı başardı. Hajrovic yaz aylarında Bosna basınına verdiği röportajda kendisi hakkında birçok bilinmeyeni de aktarırken, çok ilginç detaylar verdi.

HITZFELD İKNA EDEMEDİ

Genç yaşta İsviçre'nin 21 ve 20 Yaş Altı Milli Takımları'nda forma giyen Izet Hajroviç, A Takım seçimi öncesinde kendisinin karar vermekte çok da zorlanmadığını söylerken, İsviçre Milli Takımı hocası Ottmar Hitzfeld'in kendisini aradığını ve ikna etmeye çalıştığını, ''A Takım için seçim yapmam gerektiği dönemde milli takım hocası (İsviçre) Ottmar Hitzfeld beni aradı, kendisinin ve teknik ekibinin bana güvendiğini ve Dünya Kupası'nda İsviçre forması giymemi söyledi. Dinledim ama ben zaten bir karar vermiştim. Ben Bosna Hersekli'ydim ve Bosna Hersek için oynamak istiyordum'' sözleriyle dile getirdi.

MESSI Mİ RONALDO MU?

Aslen Sırpça adı Bijelo Polje yani Akova bölgesinden geldiklerini söyleyen Hajroviç, kökenlerinin Sancak olduğunu da ifade ederken, ''Aslen Sancak'ız, Bijelo Polje bölgesinden. 24 yıl önce ailem İsviçre'ye geldi. Ben ve kardeşim İsviçre'de dünyaya geldik'' dedi.

Bosnalı yıldız örnek aldığı iki ismi de açıklamış ve Messi'yi Ronaldo'dan daha önde gördüğünü belirtirken, ''Messi ve Ronaldo'nın hayranıyım. Hangisi daha iyi derseniz? Bence Messi Ronaldo'dan daha iyi'' ifadelerini kullandı.

Hajrovic, kendini geliştirmek için sürekli tekrar yaptığını ve özellikle sol ayağını geliştirmeye çalıştığını da belirtirken, çalıştığı antrenörlerin kendisinin hız, dripling ve serbest oynama özelliklerini beğendini söyledi. Genç yıldız aynı zamanda Bosnakça, Almanca, Fransızca ve biraz da İngilizce bildiğini söyledi.

İTALYA'DAN DA TEKLİFLER ALDI

Galatasaray'ın transferinde sona yaklaştığı Izet Hajrovic, yaz transfer sezonunda da ilgi gösteren kulüplerin olduğunu da söylerken, ''Ağustos ayının sonlarında İtalya'da bir kulüpten teklif aldım. Çok kararsız kaldım ancak daha sonra İsviçre'de kalmayı seçtim. En azından devre arasına kadar ya da başka bir yıla kadar'' sözlerini kullandı.

''SAHAYA ÇIKARKEN FATİHA OKURUM''

Müslüman kökenli olan Izet Hajroviç'in saha içerisinde iki önemli uğuru var. Bosnalı oyuncu her maçta sahaya sağ ayağını basarak ve Fatiha duasını okuyarak çıktığını ülke basınına verdiği röportajında dile getirdi.

KÖKENİ OSMANLI'YA KADAR GİDİYOR

Galatasaray'ın Türk statüsünde oynatmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracağı Izet Hajroviç'in bu izni alması bekleniyor. Sancak kökenli olan genç oyuncunun ailesinin kökenleri Osmanlı topraklarına kadar uzandığı için TFF'nin de genç isme Türk statüsünü vermesi bekleniyor.

Webaslan