MAÇTAN DAKİKALAR

2′ İlk atak Gaziantepspor’dan geldi. Turgut Doğan Şahin sol kanattan taşıdığı topla ceza alanına kadar geldi ama Galatasaray savunması araya girdi.

3′ Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Taşkın, Selçuk’un müdahalesiyle yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi.

5′ Sol kanatta topla buluşan Hakan Balta sağ ayağıyla ortasını yapıyor. Arka direkte kale ağzında Didier Drogba gelen topa istediği gibi vuramıyor ve top kalenin üstünden auta gidiyor.

7′ Bekir Ozan Has serbest vuruşu kaleye vuruşunu yaparak kullanıyor ancak istediği gibi bir vuruş çıkartamıyor ve kaleci Fernando Muslera rahat bir şekilde topa sahip oluyor.

8′ Galatasaray, Wesley Sneijder’ın attığı golle sahabet 1-0 öne geçiyor. Orta sahanın ortasında topa buluşan Didier Drogba güzel pasla topu Burak Yılmaz’a veriyor. Burak Yılmaz ceza sahası içine girdikten sonra arapası ile Wesley Sneijder’ı görüyor. Sneijder cezası sol tarafında sıfıra yakın bir noktadan yerden vuruşunu yaparak topu kalecinin altından filelerle buluşturuyor.

12′ Gaziantepspor savunmasında topla buluşan Medunjanin, uzun mesafeli bir ara pası attı ama top Muslera’ya kadar geldi.

13′ Galatasaray ikinci gole yaklaştı. Sağdan Drogba’nın yaptığı ortada Sneijder’ın penaltı noktasından yaptığı voleyi Karcemarskas çıkardı.

15′ Turgut’un Cenk’e göndermek istediği derin pasta Chedjou yatarak kritik bir müdahale yaptı.

17′ Galatasaray’da Selçuk, kendi yarı alanında bir top kaybı yaşadı ama ardından Semih, Selçuk’un hatasını telafi etti.

19′ Soldan Selçuk’un ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta savunma topu karşıladı.

22′ Haris Medunjanin’in pasıyla sol kanatta topla buluşan Turgut Doğan Şahin, ceza sahası içine doğru ortasını yapıyor ancak top doğrudan oyun alanının dışına gidiyor.

26′ Gaziantepspor, atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına gelen topu ön direkte Felipe Melo karşıladı.

27′ Gaziantepspor Medunjanin’e yapılan faulle ceza yayı önünden frikik kazandı. Frikikte Cenk’in vuruşu barajdan geri döndü.

29′ Wesley Sneijder, Bekir Ozan Has’ı geçmek üzere iken Bekir topu eliyle oynuyor ve Galatasaray kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanıyor. Selçuk İnan’ın kullandığı serbest vuruşu Karcemarskas kurtarıyor.

32′ Sağdan Serdar’ın yaptığı ortada Cenk’in kontrol etmek istediği topu savunma uzaklaştırdı.

35′ Galatasaaray’ın yaklaşılk 32-33 metreden kazandığı frikikte Drogba’nın vuruşu barajda kaldı.

37′ Ceza sahası sağ yan tarafından Selçuk’un ceza sahasına pas olarak kullandığı serbest vuruşta Drogba’nın vuruşunu Karcemarskas çıkardı.. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

38′ Gaziantepspor, kontra atağa çıktı ve Medunjanin orta alanda topu kontrol edip ilerlemek isterken Hamit, faul yaptı ve Hamit sarı kart gördü. Serdar da itiraz nedeniyle kart gören diğer bir oyuncu oldu.

42′ Sneijder’ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak’ın aşırtma vuruşu üstten auta çıktı, pozisyon için de ofsayt bayrağı kalktı.

43′ Didier Drogba’nın pasıyla topla buluşan Selçuk İnan ceza sahası dışından sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor. Top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

45′ Emmanuel Eboue sağ kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bomboş pozisyonda Hakan Balta arka direkte topu göğüsüyle kontrol etmek istiyor ancak bunu başaramayınca kalesinden çıkan Karcemarskas topu kontrol ediyor.

45+1′ Gaziantepspor’da Cenk, sol kanatta kendisine atılan topa Semih’le beraber hareketlendi ve kendisini yerde buldu ama Barış Şimşek devam dedi. Bu pozisyonda hakeme sert bir şekilde itiraz eden Cenk sarı kart gördü.

Mücadelenin ilk 45 dakikası G.Saray’ın 1-0′lık üstünlüğü ile sona erdi.

46′ Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Emre Çolak, Hamit Altıntop’un yerine oyuna giriyor.

49′ Eboue yerde kaldı, Selçuk topu oyun alanı dışına gönderdi ve sağlık görevlileri sahaya girdi.. Fildişili oyuncunun ciddi bir sakatlığı yok.

50′ Wesley Sneijder, rakip yarı alanın ortalarından ceza alanına hareketlenen Burak’a harika bir ara pası attı ve Burak kaleciden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı. Burak Yılmaz penaltıdan attığı golle G.Saray’ı 2-0 öne geçirdi.

51′ Galatasaray’da penaltıyı kullanan Burak, penaltı olduktan sonra normalde penaltıları kullanan Melo’dan izin isteyerek penaltıyı kullandı ve golden sonra da tribünlere Melo’yu alkışlattı.

53′ Taşkın Çalış ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören bir noktadan vuruşunu yapıyor ancak top az farkla sol kale direğinin yanından dışarı çıkıyor.

57′ Bekir Ozan Has’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Şenol Can ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kalesinden çıkan Fernando Muslera topu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

58′ Ceza sahasında yapılan paslaşmalar sonrası Sneijder’ın vuruşunu direk dibinden Karcemarskas çıkardı.. Burak’ın içeri çevirdiği topu Drogba ağlara yolladı ancak Burak için ofsayt bayrağı kalkmıştı..

63′ Emre Çolak, arapasıyla Burak Yılmaz’ı topla buluşturmak istiyor ancak Burak topa hareketlenmeyince atak sonuçsuz kalıyor.

68′ Gaziantepspor’da oyuncu değişikliği. Serdar Özbayraktar oyundan çıktı ve yerine Muhammet Demir oyuna girdi.

69′ Galatasaray aynı dakika içinde 3 kez köşe vuruşu kullandı. Son köşe vuruşunda ceza alanı dışına açılan topa Emre, sert vurdu ama top kaleci Karcemarskas’ta kaldı.

70′ Havanın çok sıcak olmasından dolayı karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek, su molası verdi.

73′ Gaziantepspor gole yaklaştı. Sağdan Cenk’in yaptığı yerden ortada Muhammet’in yakın mesafeden yaptığı vuruşta Muslera gole izin vermedi.

74′ Galatasaray, maçtaki ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Erman Kılıç, Selçuk İnan’ın yerine oyuna dahil oluyor.

75′ Gaziantepspor, oyuna sonradan giren Muhammet Demir’in attığı golle farkı 1′e indiriyor. Sol kanattan kazanılan korneri Taşkın Çalış kullanıyor. Hakan Balta’nın kafasında seken top sonrasında sağ çaprazda Mustafa Durak kafayla pasını penaltı noktası üzerinde bulunan Muhammet Demir’e gönderiyor. Muhammet Demir gelen topa şık bir rövaşata vuruşu yaparak kaleci Fernando Muslera’nın müdahalesine rağmen topu filelere gönderiyor.

78′ Erman Kılıç ceza sahası dışından hafif sol çaprazdan yerden vuruşunu yapıyor ancak etkisiz bir vuruş oluyor ve top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

80′ Gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Eboue, pasını son çizgi yakınlarındaki Erman’a verdi. Erman’ın kaleye vuruşunu Karcemarskas kornere gönderdi.

81′ Galatasaray, maçtaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Burak Yılmaz yerini Engin Baytar’a bırakıyor.

82′ Galatasaray, maçtaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Burak Yılmaz yerini Engin Baytar’a bırakıyor.

83′ Didier Drogba topla birlikte hareketlendikten sonra kaleyi karşıdan gören bir noktadan sağ ayağıyla sert bir vuruş çıkartıyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

85′ Eboue’nin pasıyla ceza sahası dışında buluşan Engin’in vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

87′ Gaziantepspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Mustafa, sol çaprazdan kaleye sert bir şut çekti ama Muslera topu kontrol etti.

90′ Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede rakibine faul yapan Sneijder, sarı karı kart gördü.

GALATASARAY – GAZİANTEPSPOR

STAT: TT Arena
SAAT: 21.45
HAKEM: Barış Şimşek
YAYIN: Lig TV

GALATASARAY: 
Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Hakan, Hamit, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Davala

GAZİANTEPSPOR: 
Karcemarskas, Kecojevic, Şenol, Bekir Ozan, Medunjanin, Binya, Taşkın, Serdar, Sernas, Turgut Doğan, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun