Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, deplasmanda Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi.

Torku Konya Arena'da oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı karşılaşma Galatasarayımızın 4-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. Takımımıza galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Burak Yılmaz, 40. dakikada Semih Kaya, 89 ve 90+5. dakikalarda Sneijder atarken Konyaspor'un tek sayısını 37. dakikada Mahe kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray lig 3 hafta sonunda ilk 3 puanını alırken 4 puana yükseldi. Konyaspor ise 2 puanda kaldı.

KADRODA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Torku Konyaspor'la karşılaşan Galatasaray, son lig maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Geçen hafta Osmanlıspor karşısında ligdeki ilk yenilgisini alan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu maçta sahaya sürdüğü ilk 11'de iki değişikliğe gitti. Torku Konyaspor karşısında sarı-kırmızılılarda Telles ve Rodriguez'in yerine Carole ile Melo görev yaptı.

SABRİ'NİN ORTASI, KRAL'IN GOLÜ

Karşılıklı ataklar şeklinde başlayan karşılaşmada ilk golü Galatasarayımız buldu. Henüz 9. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu, ceza sahası içerisinde bulunan Burak Yılmaz'a düzgün bir orta açtı. Golcü oyuncu gelen ortaya yaptığı çık kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve 9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçmeyi başardı. Bu gol aynı zamanda Kral Burak Yılmaz'ın sarı-kırmızılı takımla Torku Konyaspor'a attığı 5. gol olma özelliği taşıyor.

Golden sonra oyunda daha fazla kontrolü elinde bulunduran Galatasaray, 27. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Wesley Sneijder'in açtığı ortaya kimse dokunamadı ve Podolski taç çizgisine doğru giden topa yetişti. Podolski'nin sol kanattan açtığı ortaya Burak Yılmaz çok düzgün bir kafa vuruşuyla kaleye gönderdi ancak kaleci Kaya topu başarılı bir şekilde kornere çelmeyi başardı.

GALATASARAY'I ŞOK EDEN SAKATLIK!

28. dakikada kullanılan kornerin ardından başlayan Torku Konyaspor atağında, savunmaya dönmeye çalışan Aurelien Chedjou, depara kalktığı sırada arka adelesinden sakatlandı. Chedjou bir anda arka adelesini tutarken oyunun durmasıyla kenara geldi. Oyuna devam edemeyeceği belirlenen Chedjou'nun yerine 31. dakikada oyuna Semih Kaya girdi.

3 DAKİKADA 2 GOL GELDİ...

Sol kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Vedat çalımlarla ceza sahası ön çizgisine kadar geldi ve Semih Kaya'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan frikikte Meha yaptığı şık ve düzgün vuruşla kaleci Muslera'yı mağlup etti ve takımı adına skoru 1-1'e getirdi.

Bu golden sadece 3 dakika sonra Galatasaray'da bu kez sahneye oyuna Chedjou'nun yerine giren Semih Kaya çıktı. Kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan, ceza sahasına doğru bir orta açtı. Konyaspor kalecisi Kaya topu istediği gibi yumruklayamadı ve top Kaya ile birlikte yükselen Semih Kaya'ya çarparak ağlara gitti. Bu golle Galatasaray 40. dakikada karşılaşmada skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarının sonlarına doğru Semih Kaya'nın savunmadaki hatası sonrası Torku Konyaspor tehlikeli bir pozisyon buldu ancak Bajic'in şutunu Muslera kurtarmayı başardı. İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Galatasaray 2-1 önde geçti.

HAMZAOĞLU'NUN İKİNCİ MÜDAHALESİ

İkinci yarının ilk 10 dakikasında ev sahibi ekip Torku Konyaspor biraz daha etkili olmaya başladı. Daha fazla topla oynayan rakibi önünde Hamza Hamzaoğlu da oyuna müdahale etti. İlk yarıda sakatlanan Chedjou yerine Semih Kaya hamlesini yapan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, oyuna ikinci müdahalesini 55. dakikada yaptı. İlk yarıda da fazla etkili olamayan Umut Bulut'u kenara alan Hamzaoğlu, Emre Çolak'ı oyuna aldı.

CAROLE ATILDI, 10 KİŞİ KALDIK

Mücadelenin 58. dakikasında ilk sarı kartını gören Lionel Carole'nin 64. dakikada rakibine yaptığı hareketi hakem Fırat Aydınus faul olarak değerlendirdi. Aydınus bu pozisyonda Carole'e ikinci sarı kart ve kırmızı kartı çıkardı. 10 kişi kalan Galatasaray karşısında ev sahibi Torku Konyaspor baskısını iyice arttırdı. 78. dakikada ilk golü atan Meha uzaktan çok sert ve düzgün bir şut çıkardı ancak top üst direkten geri geldi. Hamza Hamzaoğlu son oyuncu değişiklik hakkını 79. dakikada kullandı. Lukas Podolski çıkarken, oyuna yeni transferlerden Jose Rodriguez girdi.

SNEIJDER PERDEYİ 2 GOLLE KAPATTI

Torku Konyaspor son dakikalardaki baskısına rağmen aradığı beraberlik golünü bulamadı. Bu anlarda Galatasarayımız Sneijder ile bir gol daha buldu ve skoru 3-1'e getirdi. Sneijder'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Emre Çolak rakip ceza alanı içine giren Sneijder'a pasını aktardı. Sol çaprazda topla buluşan Sneijder yerden yaptığı düzgün vuruşla topu kaleci Kaya'nın sağından filelerle buluşturdu ve takımımızı rahatlattı.

Dakikalar 90+5'i gösterirken kontra atağa çıkan takımımızda Sneijder bir gol daha atarak maçın skorunu belirledi. Burak sol kanattan ceza alanı önüne kadar getirip topu sağ çaprazdaki Emre Çolak'a verdi. Emre yay içerisinde bekleyen Sneijder'in önüne yuvarladı. Hollandalı yıldızımız düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi. 1-4