''GEÇMİŞ YILLARDAKİ DESTANSI SEZONLAR''

Galatasaray’ın Avrupa macerası bugün Brugge maçıyla başlıyor. Dileriz bu akşam, geçmiş yıllardaki destansı sezonların başlangıcı olur.

''AVRUPA MAÇLARINI BİR BAŞKA OYNAR''

Galatasaray bizim Süper Lig’de, kadro kalitesinin hakkını veremese bile, Avrupa maçlarını bir başka oynuyor. Grup zor, kabul... Ama PSG de, Real Madrid de eski gücünün çok uzağında... PSG seyircisi Neymar gibi dünya markası bir oyuncusunu yuhalayacak kadar huzursuz bir süreçten geçiyor. Real Madrid düzelme yolunda çareler arıyor.

''ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN KURULMUŞ KADRO''

Biz şansımızı hep rakiplerin durumu üzerinden değerlendiriyoruz. Aslında bu şansı değerlendirirken, önce kendimize bakmamız lazım: Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi için kurulmuş bir kadro ve bu havayı çok iyi bilen, çok iyi yöneten bir hocası var. 

''GALATASARAY, GALATASARAY GİBİYSE...''

Yeter ki önce Galatasaray iyi olsun, bu kadronun hakkını versin. Galatasaray, Galatasaray gibi oynarsa bütün zorluklara rağmen bu yangın yerinden yara almadan çıkabilir.

''ALBAYRAK YUFKA YÜREKLİDİR''

40 yıldır tanıdığım Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak’n “Sporda şiddeti teşvik” suçundan ceza alacağını rüyamda görsem inanmazdım. Abdurrahim Albayrak o iri cüssesi içinde karıncayı bile ezmeyen yufka yürekli bir insandır.

4

''ÜSLUBU DEĞİŞTİ, SERTLEŞTİ''

Ancak “yedi kralla barışık” olan, canından çok sevdiği Galatasaray’ı savunurken, rakiplerine asla laf atmayan, suçlamayan Abdurrahim Albayrak özellikle son iki yılda ciddi bir değişime uğradı. Üslubu sertleşti, tavrı değişti.

''ÖRNEK YÖNETİCİLİKTEN UZAKLAŞTI...''

Belli ki futbolun her geçen yıl biraz daha sertleşen iklimi, Galatasaray Kulübü içindeki “Şahin”lerin ve tribün baskısının sonucu Abdurrahim Albayrak da hızla “örnek yönetici” olmaktan uzaklaştı.

''ONA KADAR CEZA ALACAK ÇOK KİŞİ VAR''

Buna rağmen Abdürrahim Albayrak’a gelene kadar sporda şiddeti teşvikten ceza yiyecek onlarca insan var. Ama işin garip tarafı piyango geldi, Abdurrahim Albayrak’a vurdu.

''KENDİ TAKIMLARINDA OYNAMASI GEREKİR''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Şener’i, Adem Büyük’ü, Emre Mor’u milli takıma almadığı için Şenol Güneş’i gördüğünde serzenişte bulunacağını söyledi. Oysa bu üç futbolcunun milli takımda oynaması için, önce kendi takımlarında oynamaları gerekmiyor mu?

Webaslan