Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak takımlar adeta bir servet sahibi olacak.

Eski sistem son defa bu sezon uygulanıyor. Eski sistemde gruplara kalan her takıma 12 milyon 700 bin euro veriliyordu. Yeni sistemde önümüzdeki sezonda itibaren gruplara kalan her takım 15 milyon euro'yu cebine atacak.

Galibiyer ve beraberlik gelirleri daha yüksek olacak

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda alınan beraberlik için takımlar önceden 500 bin euro kazanıyordu. Yeni sezondan itibaren bu para 900 bin euro'ya yükselecek. Galibiyet için verilen para ödülü ise 1.5 milyon euro'dan 2.7 milyon euro'ya yükselecek.

Her üst turda da gelirler artacak

Gruptan çıkıp son 16'ya kalan her takıma bu sezon 6 milyon euro para ödülü verilmişti. Seneye ise bu ödül 9,5 milyon euro olacak. Son 16 turunu geçip çeyrek finale kalan 8 takım ise bu yıl 6,5 milyon euro ödül aldı. Yeni sezonda ise bu ödül miktarı 10 milyon 500 bin euro olacak. Yarı finale kalan takımlar bu sezon 7,5 milyon euro'yu cebine atacak. Gelecek sene ise bu para ödülü 12 milyon euro'ya yükselecek.

Şampiyonlar liginde finale kalan takımlar bu sezon 11 milyon euro para ödülünü daha garantilemiş olacak. Gelecek sezon ise finale yükselmenin parasal karşılığı 15 milyon euro olacak.

Arada büyük fark var...

Gelelim şampiyonluğa... Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takım 15 milyon 500 bin euro ödül kazanacak. 2018/19 sezonu Şampiyonlar Ligi şampiyonu ise tam 19 milyon euro kazanacak.

Genel toplama bakılırsa bu sezon sadece katılım payı olarak 32 takıma toplam 406 milyon euro ödendi. Yeni formatta ise 32 takıma katılım payı olarak toplam 480 milyon euro ödenecek.

Bu sezon gruplarda oynanan karşılaşmalarda alınan puanların karşılığı olarak 32 takım toplamda 348 milyon euro kazandı. Gelecek yıl ise bu rakam 600 milyon euro'ya çıkacak.