Ligin bitmesine sekiz hafta kala şampiyonluk yarışında ipler golcüler ve kalecilerin elinde... Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta kalecilerin performansları incelendiğinde kaleyi bulan şutlarda gole izin vermeme konusunda Muslera zirvede yer alıyor. Fernando Muslera, kalesinde gördüğü 127 şutla en fazla şutla karşılaşan isim olurken, yaptığı 18 kritik kurtarışla birçok puanda da pay sahibi oldu.

Rakiplerine göre çok daha fazla süre alan Uruguaylı, kaledeki istikrarıyla parmak ısırtıyor. Üç takımın en skorer isimlerini karşılaştırınca ise Beşiktaşlı Demba Ba, Galatasaraylı Burak ve Fenerbahçeli Sow'un önünde yer alıyor.

GOLCÜLERDE DEMBA BA ZİRVEDE

Ligde fileleri 15 kere havalandıran Senegalli golcüyü 14 gollü Burak Yılmaz takip ediyor. Sow ise 11 gol kaydetti. Sow çektiği 64 şutun 29'unda isabet sağlarken Demba Ba'da bu rakam 58'e 34. Burak ise çektiği 53 şutun 31'inde kaleyi buldu.

LİGDE KAÇIRDIĞI TEK MAÇ BİLE YOK

Galatasaray'ın ve taraftarların göz bebeği haline gelen Fernando Muslera, yaptığı kritik kurtarışların yanında Süper Lig'in en istikrarlı futbolcusu durumunda...

Sezon başından bu yana ligdeki tüm maçlarda forma giyen Uruguaylı, 2340 dakika sahada kalarak bu istatistikte Başakşehir kalecisi Volkan Babacan ile birlikte zirvede yer alıyor.

Galatasaray'ın aksine Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta ise kaleciler sakatlık, ceza ve kötü performansları nedeniyle sık sık değişiyor. Beşiktaş'ta Tolga ligde 17 maçta görev yaparken Cenk 9 lig maçına çıktı. Fenerbahçe'de ise Volkan 19 karşılaşmaya kalede başlarken 8 maçta ise kaleyi Mert'e bıraktı.