Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini'nin Samuel Eto'o'nun kadroya katılmasını talep etmesinin ardından, sarı kırmızılıların yaz transfer döneminde Kamerunlu yıldız için ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile yarışa gireceği ifade edildi.

Geçtiğimiz sezonu İngiltere Premier Ligi ekibi Chelsea'de geçiren gol ayağının kulübü ile olan sözleşmesi bu yaz sona ererken, Kamerunlu milli oyuncu da kendisine yeni bir takım bulma arayışına girdi.

Mancini'nin ise Didier Drogba'nın sözleşme uzatmaması üzerine Kamerunlu golcüyü, Fildişi Sahilli forvetin boşluğunu dolduracak ideal alternatif olarak belirlediği kaydedildi.

Çin Süper Ligi temsilcisi Guangzhou Evergrande'nin teknik direktörü Marcello Lippi'nin de kaliteli bir forvet arayışı çerçevesinde, Barcelona'nın eski golcüsünün durumunu yakından takip ettiğine değinildi. Buna rağmen Eto'o'nun bu yaz Avrupa kulüpleri haricinde gelen tekliflere çok sıcak bakmamasının Süper Lig'in ezeli rakiplerinin pazarlık masasında elini güçlendirdiği aktarıldı.

Eto'o iki farklı ülkede lig şampiyonluğu sevinci yaşarken, Şampiyonlar Ligi'nde iki kere Barcelona ve bir kere de Inter Milan ile olmak üzere üç kez kupaya uzandı.