Milliyet Gazetesi yazarlarından Şansal Büyüka, derbi öncesinde Bilal Meşe'nin sorularını yanıtladı. Derbiye de değinen Büyüka, "Bu kadar iyi golcülerin olduğu maç sanki her türlü sonuçla biter ama 0-0 bitmez. Sonuç; kılpayı da olsa, sanki Beşiktaş galibiyete daha yakın gibi" dedi.

İŞTE O SÖZLER...

Türkiye Galatasaray’ı değil, Eren Derdiyok golünü konuşuyor... Böyle devam eder mi?

“Bırakın Eren’i, Barcelona’nın dünya yıldızları Neymar’dan, Messi’den, Suarez’den ya da Real Madrid’in Ronaldosu’ndan her zaman böyle bir gol bekleyemezsiniz. Fantastik bir vuruş. Eren bunları deniyor ve başarıyor. Elbette her zaman böyle gol atamaz ama, Galatasaray’a skor olarak çok ciddi katkı sağlayacağı açık biçimde görünüyor. Attığı kafa golü, o fantastik golünün gölgesinde kaldı ama şunu söylemeliyiz. Eren Derdiyok bizim ligde yüksek toplara en iyi çıkan oyuncu. Üstelik geri pası gibi değil, balyoz gibi vuruyor...”

Maçın en ilginç gelişmelerinden biri, Galatasaray seyircisinin Teknik Direktör Riekerink’e sahip çıkmasıydı...

“Başlangıçta Galatasaray seyircisi de Riekerink’e küçümser bir anlayışla bakıyordu. Ama Hollandalı’nın takım içinde sevilmesi, efendi tavırları, başarılı sonuçlar alması ve her şeye rağmen Galatasaray’ın futbolunun her hafta biraz daha aşama kaydetmesi, en önemlisi de “Riekerink gidecek, Fatih Terim gelecek” algısı, Riekerink’i destekleme konusunda seyirciyi birleştirdi... Bilal unutma, her şey sonuca bakar... Sonuçlar iyiyse sorun yok... Sonuçlar kötüyse ağzınla kuş tutsan nafile...”

Bruma da yeni transfer gibi?

“Bruma‘nın geçen sezonu İspanya’da geçirmesi kendisine yaramış, futbolunu geliştirmiş... Zaten ligin en hızlı oyuncularından biri. Üstelik o hızı adam eksilterek yapıyor. Şu anda görünen tek kusuru final paslarını iyi kullanamaması. Bu taşıdığı topların yarısını yerden ya da havadan Eren Derdiyok ile buluşturabilse, Eren de Galatasaray da gol rekoruna gidebilir.”

Vodafone Arena’da ilk derbi ve 10 puanla ligin ikinci ve üçüncü sırasını paylaşan Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

“Kadrosuyla, saha ve seyirci avantajıyla Beşiktaş bu maçın favorisi. Galatasaray büyük maç oynama özelliği ile maça ortak. Bu kadar iyi golcülerin olduğu maç sanki her türlü sonuçla biter ama 0-0 bitmez. Sonuç; kılpayı da olsa, sanki Beşiktaş galibiyete daha yakın gibi...”