Galatasaray'ın daha çok ihtiyacı var

Derbide iki takımdan hangisinin daha fazla puana ihtiyacı var derseniz, “Galatasaray” derim. Çünkü Fenerbahçe, tehlike bölgesindeki rakibinin 5 puan önünde... Kredisi var. Beşiktaş-Başakşehir maçı ne olur bilemem ama Galatasaray liderin 6 puan gerisinde... Yani kredisi yok.

1999’dan bu yana, tam 20 yıl... 2000’li yılların hemen başında doğan ve bugün “Aslan” gibi delikanlı olan Galatasaraylı taraftarlar henüz Kadıköy’de bir galibiyet göremediler. Peki bu pazar görebilirler mi? “O sene, bu sene” olabilir mi?Öyle sanıyorum ki 20 yıllık bu süreç Galatasaray’ın psikolojisini bozduğu kadar, Fenerbahçe’yi de “Bir gün bu süreç bozulur mu?” diye huzursuz etmeye başladı.

-Galatasaray kadro olarak, kalite ve form olarak Fenerbahçe’nin çok önünde... Ama unutmayalım, Fenerbahçe en kötü yıllarından, en sıkıntılı durumlarından hep Galatasaray’ı yenerek çıktı.

-Galatasaray’da çok önemli iki stoper Luyindama ve Marcao’nun olmayışı çok büyük talihsizlik... Fatih Terim’e ilk on biri yaparken, “Önce kimi yazarsın?” deseler, herhalde Luyindama ve Marcao derdi.

-Galatasaray’ın oynamayacak iki stoperini sadece savunma anlamında düşünmeyin. Hücumda kornerlerde, duran toplarda Luyindama ve Marcao’nun yokluğu ile Galatasaray yüksek top etkinliğini büyük ölçüde kaybetti

-Galatasaray’da Muslera ile kale sağlam ellerde... Fenerbahçe’de Harun mu oynar, yoksa yedek olmasına rağmen derbilerin yenilmez kalecisi Volkan mı görev yapar, açıkcası meraktayım.

-Galatasaray’ın golcüleri, Fenerbahçe ile oranlanmayacak kadar iyi... Ne kadar etkisiz olursa olsun Diagne gole çok yakın... Feghouli atıyor, Onyekuru atıyor, Belhanda deniyor. Fenerbahçe etkisiz Soldado’ya mahkum...

-Galatasaray’da iki bek Mariano ile Linnes iyi oynuyor. Fenerbahçe’de Hasan Ali çok iyi, Isla son maçlarda çok kötü... Ancak iki takımın beklerinin de bu maçta “önce savunma” diyeceklerini düşünüyorum.

Galatasaray’da stoper yokluğundan Donk ya da Fernando stopere çekilirse bu, orta alanda bir zaaf yaratabilir. Fenerbahçe’de Mehmet Ekici’nin yokluğu çok da önemli değil... Zaten kim oynasa bir fark yaratamıyor.

-Bu maçta yedek güçler önemli... Fenerbahçe’de Valbuena ilk on bir mi oynar, sonradan mı oyuna girer bilemem. Ama maça ve skora imzasını atabilir. Galatasaray’da Sinan Gümüş gol adına önemli bir alternatif...

-Fenerbahçe’nin ilk maçta, daha kötü durumda ve deplasmanda olmasına rağmen maçı 2-0’dan 2-2’ye getirdiği, hatta son dakikada galibiyeti kaçırdığı, Beşiktaş karşısında da 3-0 yenilgiden 3-3’ü yakalaması unutulmasın. Derbilerde bir başka Fenerbahçe var.

-İki takımdan hangisinin daha fazla puana ihtiyacı var derseniz, “Galatasaray” derim. Çünkü Fenerbahçe, tehlike bölgesindeki rakibinin 5 puan önünde... Kredisi var. Beşiktaş-Başakşehir maçı ne olur bilemem ama Galatasaray liderin 6 puan gerisinde... Yani kredisi yok.

-İki takımdan biri ya da ikisi, iki takımın da bütün oyuncuları ilk maçtaki olayların etkisi altında kalırsa, maçtaki hırslarını abartıp öfkeye kapılırlarsa bunun faturasını öderler. Hırslı oynayan ama sakin kalabilen avantaj sağlar.

-Hiç dilemem, hiç istemem ama iki takımdan biri erken bir saatte eksik kalırsa, yukarıda yazdığım maddelerin tamamı geçerliliğini yitirir. Haydi hayırlı derbiler...