Serdar Ali Çelikler'in iddiasına göre Sadettin Saran'ın yaptığı teklifler şöyle:

1.TEKLİF

Kanalın sahibi Kulüpler Birliği olsun, ben operatörü olayım.

İlk sezon 100 milyon$ garanti, üzerine çıkarsa kulüplerle paylaşayım (paylaşım rating ve şampiyonluk sayısına göre).

Kutu satışı olmasın.

2.TEKLİF

beIN ve Tivibu ilgilenirse, platformlarında kanal açmalılar ve operatör olarak benden satın almalılar.

Dijital platformlar da %80 geliri kulüplere bırakmak şartıyla satın alabilir.

Yurt dışı satışını SLTV kendisi yapsın.

3.TEKLİF

Halihazırda kutu satan platformlara (Tivibu-beIN-DSmart) ve kutusuz dijital platformlara kanal açma teklifiyle gidileceği için Süper Lig yayınları en az 5-6 platformda yayında olabilecek.

Platformlar ayrı ayrı SLTV için garanti para ve üye başına pay verebilecekler.

S SPORT DİKKAT ÇEKTİ VE BAŞARILI OLDU

Saran Medya; Lockheed Martin, Raytheon International, ESPN, Geest Inc. gibi dünya devlerinin Türkiye temsilciliklerini üstlenerek Ulusal ve yerel TV kanallarına içerikleri sağlayan ve Türkiye televizyonlarında yer alan spor programlarının %65’ının yayın haklarına sahip olan, yaklaşık 20 yıllık deneyimiyle pazarın lideri konumunda. S Sport’un geniş yayın yelpazesinde; İngiltere Premier Ligi, NBA, Formula 1, Moto GP, UFC, ATP500, WWE PPV Event Güreşleri (15 adet), FIVB Beach Voleybol maçları, FIA Rallycross, RedBull Air Race, Libertadores, W Series, X Games Summer, Barça TV, Bayern TV, World’s Strongest Man ve ESPN belgeselleri yer alıyor. 

S Sport, Saran Holding’in D-Smart platformuna özel olarak yayın yapan Spor Smart 2 kanalını satın almasıyla 18 Mart 2017 tarihinde isimini değiştirerek kurmuş olduğu kanaldır. İngiltere Premier Ligi, Formula 1, NBA, WWE, UFC başta olmak üzere dünyanın en önemli spor organizasyonlarını yayınlamaktadır. Turkcell TV+, KabloTV, Digiturk, D-Smart, tivibu ve Vodafone TV platformları üzerinden yayın yapmaktadır. S Sport, ayrıca Barça TV ve Bayern TV gibi ünlü kulüp televizyonlarını da ekranlara taşımaktadır. Geçmişte yayın hakları Digiturk ve D-smart’ta bulunan Premier League artık bu kanaldan yayınlanmaya başlamıştır. D-Smart 78. kanal, KabloTV 240. kanal, Turkcell TV+ 77. kanal, tivibu 73. kanal, Vodafone TV 11. kanaldan yayın yapmaktadır. Bulunduğu dijital platformların spor veya süper paketlerinde yer almakta ve sadece HD görüntü kalitesinde şifreli yayın yapmaktadır. 12 Eylül 2020 itibarıyla tivibuda 73. kanala geçmiştir.

Kaynak: Yayın Ekranı / GsGazete