Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nda Benfica'yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Tivibuspor'da karşılaşmayı değerlendiren Hasan Şaş, çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte Şaş'ın değerlendirmeleri...
 
Maç 0-0 da devam etse 1-0 da devam etse Galatasaray'ın maça rakip yarı alanda baskıyla başlaması gerekiyordu. Benfica'nın golü gelince biraz şok oldu ama bu baskıyı fazla üzerinde hissetmeden yetenekli kadrosuyla ilk yarıyı 2-1 mnde kapattılar.
 
Podolski, Şampiyonlar Ligi'nde nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Zaten attığı golde attığı depar, kaleye şutu Almanya'daki eski günlerine dönüşünün sinyalleriydi. Maçın adamı seçilmesi de doğruydu. 
 
Podolski, yıldız statüsünde bir oyuncu ama bir çok oyuncudan daha fazla efor sarfetti, mücadele etti. Milli takım arası da çok iyi çalışmış. Hem Gençlerbirliği maçında hem de bu maçta bunu çok iyi gösterdi. Attığı golde topa o şiddetle vurmak çok kolay değildir. Bu gol başka bir vuruşla yapılamazdı zaten. 
 
Benfica'yı ilk kez seyrettim. Savunmasının dengesiz olduğunu daha 3. dakikada gördüm. Arkada çok mesafe bırakan bir takım. Hamza Hoca, bunun analizini yapmıştır. Burak, 10 dakika içinde 3 önemli pozisyona girebilirdi. Bu da Benfica'nın çok kötü savunmaya sahip olduğunu gösterdi.
 
Deplasmandaki maç tam da istediğimiz gibi olabilir. Savunma arkasına yapılan koşularda kırmızı kart çıkma olasılığı çok fazla. Yasin ve Burak'ın o maçta olması gerekiyor.
 
Chedjou, şu anda Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biri. Hangi takıma koyarsanız koyun sırıtmaz. Barcelona'ya da koyun sırıtmaz.
 
Bilal, yıllarca haftada 1 maç oynadı ve çok büyük bir kulübe gelip haftada 3 maç oynamaya başladı. Bilal, 32 yaşında ve bu tempo onu yorar. Bu şartlarda oynamak çok zor. Bilal'in bu duruma alışması lazım. Büyük takımda hep "yarın" vardır. Hep bir sonraki maç vardır.
 
Yasin - Olcan değişikliğinde Hoca, rakibin sağ kanadını kapatmak için yaptı ama çıkan oyuncu yanlıştı. Olcan oyuna girdiğinde Yasin yerine Umut oyundan çıkabilirdi. Podolksi de sol kanada gelip Yasin, sola geçebilirdi. 
 
Kaleci Cesar, Selçuk'un penaltıda topu sol köşeye atacağını tahmin etti ama Selçuk topu ölü noktaya gönderdi. Topu biraz daha yere yakın atsaydı kaleci kurtarabilirdi ama çok iyi yere vurdu Selçuk. 
 
Selçuk, transferinde Galaatsaray'a gelerek doğru tercih yaptı. Selçuk'un o dönemde forması hazırdı. Rekabete girmeden forması asılı duruyordu. Selçuk, Trabzonspor döneminden beri 6 senedir şampiyonluğa oynuyor. Selçuk, nasıl kazanılacağını çok iyi biliyor. Selçuk'un Galatasaray'ın şampiyonluklarında çok büyük katkıları var.
 
Galatasaray, ilk yarıda ortaya konan futbolu deplasmanda oynanacak olan maçın geneline yayılabilirse Benfica deplasmanından güzel neticeyle dönülebilir.