Şili'de devam eden U17 Dünya Kupası maçlarını takip eden G.Saray'ın scout ekibi, şampiyonluğa yürüyen Nijerya'nın 4 yıldız adayını gözüne kestirdi. Scout'ların ısrarlı önerisi üzerine sarı-kırmızılı yönetim, 18 yaşından küçük oldukları için FIFA kuralları gereği herhangi bir takıma imza atamayan Victor Osimhen (16), Samuel Chukwueze (16), Chukwudi Agor (16) ve Edidiong Essien (15) için Lagos'a çıkarma yapma kararı aldı.

Öncelikli olarak Afrika'da çalışan Türk menajerlerin de yardımıyla, Lagos'ta 4 oyuncunun ailesi ve eğitim gördükleri futbol akademilerinin yöneticileri ikna edilmeye çalışılacak. Oyuncular Türkiye'ye eğitim için getirilecek aileleri de İstanbul'a yerleştirilecek. Bu sayede FIFA engelini aşmaya çalışan Galatasaray, Nijeryalı gençleri hem okutacak hem de altyapıda oynatacak. 4 oyuncudan öne çıkanlar daha sonra da A takıma monte edilecek.

DAHA ÖNCEDEN DE YAPILDI

Galatasaray benzeri bir operasyonu 90'lı yıllarda yapmıştı. O dönemde aralarında Stephen Appiah'ın da bulunduğu 4 genç oyuncu İstanbul'a getirilmiş, altyapıya katılmıştı. Fakat daha sonra bu gençler dağılmış içlerinden sadece Appiah üst klas bir oyuncu olmuştu. Juventus'a kadar yükselen Appiah daha sonra Fenerbahçe forması da giymişti.