Sarı-kırmızılı kulüpte 30 Nisan günü seçim heyecanı yaşanacak. Şu ana kadar Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk adaylıklarını açıklayan isimler oldu. Camiada ekonomik olarak güçlü bir başkan adayı ve yönetim listesi oluşturma isteği yüksek sesle konuşuluyor.

ÖZBEK, AYSAL, ÖZGÖRKEY OLMADI

Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır" Tümer Metin: "Rams Park'daki derbide fark yaratır"

Dursun Özbek ve Ünal Aysal adaylığa yanaşmadı. Cemal Özgörkey de nabız yokladı fakat beklediğini bulamadı.

Gündeme gelen son aday Sinan Tara oldu. İnan Kıraç ve Serdar Eder'in çalışma halinde olduğu grup ünlü iş adamını ikna etmek için girişimlere başladı. Tara, yoğun iş hayatından dolayı bu göreve sıcak bakmıyor ancak görüşmeler ne gösterir bilinmez...

MEHMET SİNAN TARA KİMDİR?

İş adamı Şarık Tara'nın oğludur ve Enka Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanıdır. Sinan Tara, 1958 yılında İstanbul'da doğmuştur. Tam adı Mehmet Sinan Tara'dır. Annesi Lale Tara, babası Enka Holding kurucularından Şarık Tara'dır. Leyla Tara Suyabatmaz ve Zeynep Tara Keyman adlarında iki kız kardeşi vardır. Sinan Tara, Alman Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini İsviçre'de inşaat mühendisliği üzerine yaptı 1980 yılında mezun oldu.

Ardından ABD'de Kaliforniya eyaletinde San Fransisko Stanford Üniversitesi'nde işletme dalında yüksek lisans eğitimi 1983 yılında bitirdi.1980 yılında Enka Şirketler Grubu'na katılarak Enka Arabistan şantiyesinde saha mühendisi olarak işe başladı. Enka'da saha mühendisi, finansman, enerji yatırımı, inşaat projeleri, proje finansmanı ve diğer yatırım alanlarında kendisine bağlı birim ve projelerde aktif olarak çalıştı ve 1984 yılından itibaren Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyeliği, Murahhas Üyeliği görevlerinde bulundu. 1994 yılından itibaren de Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Mehmet Sinan Tara, evlidir. Agah Mehmet Tara adında bir oğlu vardır. Ayrıca 2 çocuğu daha vardır.

(Fotospor)