Galatasaray tarihinin önemli futbolcularından Metin Oktay, sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de 4. haftada Mersin İdmanyurdu ile yapacağı karşılaşma öncesinde anılacak.

Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, Türk Telekom Arena’da 12 Eylül Cumartesi günü, futbol takımının Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maç öncesinde Metin Oktay için anma töreni düzenleneceği belirtildi.

"Koy elini kalbine" sloganıyla gerçekleştirilecek anmada, sadece Galatasaray’ın değil Türk futbolunun da "Taçsız Kralı" olan Metin Oktay’ı, vefatının 24. yıl dönümünde sahada futbolcuların, tribünde ise taraftarların ellerini kalplerine götürerek yıllardan sonra ilk defa bir bütünlük için tek yürek olarak anacağı kaydedildi.

Maç öncesinde ayrıca terör olaylarında şehit düşen asker ve polislerin isimlerinin de stat hoparlöründen tek tek okunacağı kaydedildi.

Taraftarın da her şehit için "Burada" diyerek eşlik edeceği saygı organizasyonda, futbolcuların 3 büyük kulübü tek çatı altında buluşturan "#TeröreKarşıBirlikteyiz" mesajı altında başlattığı duruşa özel olarak tasarlanan tişört ile ısınmaya çıkmasıyla ayrı bir anlam kazanacağı vurgulandı.