TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da oynayan Jesse Sekidika ile anlaşmaya varan Galatasaray, Nijeryalı oyuncunun kulübünden bonservisini almasının ardından imzayı attırdı.

23 yaşındaki futbolcu alacakları karşılığında Eskişehirspor'dan bonservisini aldı ve Galatasaray ile 3.5 yıllığına anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, Sekidika'ya senelik 450 bin euro ödeyecek ve sonraki satıştanpay verecek.

Eskişehirspor'da bu sezon 16 maça çıkan ve asıl mevkisi sağ kanat olmasına rağmen hücumda her bölgede oynaybilen genç futbolcu, 16 maçta 8 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi.

Jesse Sekidika kimdir? Jesse Sekidika golleri

14 Temmuz 1996 Nijerya doğumlu olan Jesse Sekidika, başta sol kanat olmak üzere her iki kanatta ve forvette forma giyebiliyor. Tam adı Jesse Tamunobaraboye Sekidika olan 23 yaşındaki futbolcu, Eskişehirspor'a geçen sezon transfer oldu.

Sırp ekibi Napredak Krusevac'tan 60 bin euro bonservis bedeliyle alınan Jesse Sekidika, bu sezon Eskişehirspor formasıyla 16 maçta 8 gol ve 2 asiste imza attı. Nijeryalı futbolcu futbol eğitimini Benfica ve Stoke City gibi kulüplerde aldı.

Sporx.com