Eski deftereler açıldı. O dönemde Eskişehirspor kötü durumda olduğu için Fatih Terim’in isteği ile Sekidika bedava gelecekken Eskişehirspor’a jest olarak 500 bin euro iyi niyet bonservisi ödendiği iddia edildi. Ancak Eskişehirspor kulübünün hiç para almadığı ortaya çıktı. Sekidika’nın menajeri Según Ogunbayo, “Ben bu paraları almadım.” diyerek ortalığı biraz daha karıştırdı.

O dönemde Sekidika’nın menajerlik hakları ise Erdinç Şehit’teydi. Şehit, Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Tuncay Şanlı'nın da menajerlik görevini üstlendi. Şehit’in en büyük başarısı ise herhangi bir yeteneği olmayan oğlu Erdi’ye Fenerbahçe forması giydirmek olmuştu.

SEKİDİKA TRANSFERİNİN KAP AÇIKLAMASI:

Profesyonel futbolcu Jesse Tamunobaraboye Sekidika ile 2019-2020 futbol sezonundan başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcuya 2019-2020 sezonu için net 125.000 Euro, 2020-2021 sezonundan itibaren 4 sezon boyunca net 250.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören o dönemde Sekidika'nın sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu. Açıklamasında; “Sekidika için bir Anadolu kulübüyle ciddi rakama anlaştıklarını ancak menajerinin oyuncuyu razı edemediğini açıkladı” dedi.

KARİYERİ KİRALIK GEÇTİ

2020-2021 sezonu sonuna kadar Konyaspor’a bedelsiz olarak kiralandı. Futbolcu ve menajeri net 260 bin Euro tutarındaki bedelden feragat etti. Kiralama süresi boyunca tüm ücretleri Konyaspor tarafından ödendi. Nijeryalı oyuncu bu sezon önce Belçika’dan Leuven’e sonra Eyüpspor’a kiralandı.

(Fotospor)