UEFA’nın dayattığı Finansal Fair-Play kuralları çerçevesinde transferde artık nokta atışı çalışmalar yapmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar, operasyonu yarım bırakmayacak. 

Teknik direktör Jan Olde Riekerink’le yapılan görüşmenin ardından, kadrodaki yaş ortalamasının daha da düşürülmesine karar verildi. Hollandalı hoca, gerek yerli gerekse yabancı, genç ve gelecek vaat eden oyuncular bulunması talimatını scout ekibine iletti. Bu doğrultuda kollar sıvandı ve genç yetenek arayışına hız verildi. 

Gözden çıkarılan futbolcular arasında ise sürpriz isimler mevcut. Bu sezon 2 milyon 850 bin Euro garanti ücret ve maç başı 25 bin Euro kazanacak olan 31 yaşındaki Selçuk İnan, iyi bir teklif gelmesi halinde ilk satılacak oyuncu konumunda.

Az ama öz transfer

Sarı-Kırmızılılar böylece hem oyuncunun maliyetinden kurtulmayı hem de daha tempolu bir orta saha kurmayı düşünüyor. Ayrıca 32 yaşındaki Sabri ve Hakan Balta, 34 yaşına merdiven dayayan Hamit Altıntop da gözden çıkarılan diğer oyuncular. Böylece buradan açılacak maaş bütçesiyle az ama öz futbolcu takviyesi yapılarak geleceğin takımı kurulacak. Riekerink’in amacı genç yeteneklerle takımdaki diğer tecrübeli isimleri harmanlayarak iddialı bir ekip oluşturmak.    

Kaynak: Fanatik