Nigel de Jong transferine rağmen Akhisar deplasmanında kazanan ilk 11'i Kayseri karşısında da bozmayan Hollandalı hoca Riekerink, devre arasında radikal bir değişikliğe imza attı. 

Selçuk İnan ve Yasin Öztekin'i kenara alıp, Nigel de Jong ile Josue'yi sahaya süren Jan Olde Riekerink'in bu tercihi, bundan sonraki maçlar için de önemli bir mesajdı. 31 yaşındaki Selçuk, özellikle orta sahada sık sık yan pas, geri pas oynamasından dolayı eleştiriliyordu. Üstüne çok fazla pas hatası yapması ve rakibinine basmaması eklenince hocanın tahammülü kalmadı.

Başta taraftarlar olmak üzere tüm camiada, Selçuk İnan'ın formsuz olduğu ve Tolga Ciğerci'nin yeni partnerinin de Jong olması gerektiği yönünde bir kanı hakim olmaya başlamıştı. Ancak Nigel de Jong da ikinci 45'te maçın temposuna dayanamadı ve son dakikada yerini Hamit Altıntop'a bıraktı.

Daha önce hiç olmamıştı

Galatasaray'daki 6. sezonunu geçiren Selçuk İnan açısından bu karar çok kritikti. Çünkü Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Sarı-Kırmızılı formayla ligde ilk kez devre arasında oyundan alınmış oldu.

Daha önce sakatlıktan dolayı oyundan erken alındığı iki karşılaşma bulunan tecrübeli oyuncu Selçuk İnan, en kötü olduğu günlerde bile bir şekilde sahada tutuluyordu. Selçuk İnan'ın yedek kulübesinde hayli moralsiz olduğu gözlenirken, De Jong ve Josue'nin performansı ise beğenilmedi.