Galatasaray'ın resmi Twitter hesabı aracılığıyla konuşan Selçuk İnan, "Her derbi sonrası sadece kişileri konuşuyoruz. Sahada farklı dışarıda farklı kişi olamazsınız. İnsanın bir kişiliği olur. " diyerek olayların çıkmasına neden olanlara tepki gösterdi.

İnsanları futbolu konuşmaya davet eden tecrübeli futbolcu, "Kişileri konuşmaktansa futbolu konuşalım. Herkesi futbola davet ediyorum. Sahada yapılan çirkin hareketleri kimseye yakıştıramıyorum. Biz futbolcular olarak insanlara örnek olmalıyız, onları yönlendirmeliyiz. Bulunduğumuz büyük camiaları temsil etmeye çalışıyoruz o yüzden daha dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine Selçuk İnan, "Melo'nun yanında olduğumu göstermem için beraber fotoğraf mı çektirmeliyim? Penaltı yüzünden döktüğü gözyaşları ben sildim" dedi.

DHA'ya açıklamalar yapan Selçuk şöyle devam etti;

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Süper Kupa’da penaltı kaçıran takım arkadaşı Melo için, "Kaçırdığı penaltı yüzünden döktüğü gözyaşları ben sildim" dedi.

Galatasaray Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Lukoil Çocukların Şampiyonlar Kupası’nı izlemeye gelen Selçuk İnan, burada basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yaptı.

İnan, "Melo’nun yanında olduğumu göstermem için beraber fotoğraf mı çektirmeliyim? Kaçırdığı penaltı yüzünden döktüğü gözyaşları ben sildim. Daha bugün idmanda sadece Melo’nun yanındaydım" dedi.

GS TV’ye Süper Kupa finalindeki Fenerbahçe derbisi hakkında da açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, "Her derbi sonrasında sadece kişileri konuşuyoruz. Sahada farklı dışarıda farklı bir kişi olamazsanız. İnsanın sadece bir kişiliği olur.

Kişileri konuşmaktansa futbolu konuşalım. Herkesi futbola davet ediyorum. Sahada yapılan çirkin hareketleri kimseye yakıştıramıyorum. Biz futbolcular olarak insanlara örnek olmalıyız. Onları yönlendirmeliyiz.  Bulunduğumuz büyük camiaları temsil etmeye çalışıyoruz. O yüzden daha dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.