Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde, maçın kilit oyuncularından biri Selçuk İnan olacak.
Cesare Prandelli ile sezona başlayan ve arayışların sürdüğü takımda en kritik rollerden birine sahip olan Selçuk İnan, Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'ın takım performansı adına 'yine' anahtar rolü taşımaya hazırlanırken yeniden soluklanma imkanı da bulacak.

Geçtiğimiz sezon başlayan düştüğü çukurdan bir türlü çıkamayan ve istenen performansın bir hayli uzağında kalan tecrübeli orta sahanın, derbide göstereceği performans defans ile hücum bölgesi arasında birleştirici rolü olması nedeniyle oldukça önemli görünüyor.

DERBİDE AYAĞA KALKMA ŞANSI

Son dönemde pas tercihlerini sıkça geriye ve yana yapması, hücum aksiyonlarında arka planda kalması nedeniyle eleştirilen 29 yaşındaki oyuncu için Fenerbahçe derbisi ayağa kalkma şansı sunuyor.

Galatasaray taraftarlarının, her maç başındaki "Selçuk bu sefer 'eski Selçuk' gibi oynasın artık" temennileri de tükenmeye başladı. Anderlecht maçında Prandelli tarafından, Letonya mücadelesinde de Fatih Terim tarafından 'dinlendirilen' yetenekli oyuncu, Arena'da parlamak için elinden geleni yapmak zorunda...

VOLKAN'A FRİKİK ATMAYI SEVER

Son 3 sezonun 2'sine başarıları ile damga vuran Galatasaray'ın ön plandaki isimlerinden biri olan Selçuk İnan, Türk Telekom Arena’da oynanan 2 derbi maçta Fenerbahçe kalesine frikik golü kaydetti.

2011-12 Süper Final Şampiyonluk grubu maçında 2-1 kaybedilen maçta 1 kez ve 2012-13 sezonunda 2-1 kazanılan lig maçında 1 kez frikik golü atan Selçuk, toplamda ise Fenerbahçe’ye 3 gol attı.

'Selçuk geliyor, gol de geliyor' sözünü duymak için can atan sarı-kırmızılı taraftarlar, yıldız oyuncuyu yeniden bağrına basacak.