Sparta Prag, 26 yaşındaki savunma oyuncusu Semih Kaya'yı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Çek kulübün, Galatasaray'a 2 milyon euro net transfer ücreti öceyeceği açıklandı.

Bu bonservis ücretine ek olarak Sparta Prag'ın Galatasaray'a, 2019-2020 sezonuna kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasına kalacağı her dönem için 350 bin euro, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda yer alacağı her sezon içinse 100 bin euro ödeme yapacağı aktarıldı.
Semih Kaya'nın sonraki satışı içinse Çekya temsilcisinin satış karının yüzde 15'ini sarı-kırmızılı kulübe ödeyeceği ifade edildi.

Teşkkür mesajı yayınlandı

Galatasaray, Çekya'nın Sparta Prag takımına transfer olan Semih Kaya'ya, sarı-kırmızılı takıma verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, altyapıdan çıkarak 2009 yılında A takıma kadar yükselen Semih'e teşekkür edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Semih Kaya'nın Florya'da başlayan, 11 kupa ile taçlandırılan Galatasaray kariyeri, Sparta Prag'da devam edecek. Hizmetlerinden ve katkılarından dolayı Semih'e teşekkür ediyor, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz."