Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Semih Kaya, son dönemde eleştirilerin hedefi olan ve Fenerbahçe derbisinde oyundan çıkmak istemesiyle tekrar gündeme gelen Selçuk İnan'ın şimdi daha iyi durumda olduğunu söyledi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından geleneksel olarak verilen "Galatasaray'da Yılın Sporcusu Ödülü"ne layık görülen Semih Kaya, Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Derbi maçta oyundan çıkmak istemesiyle gündeme oturan takım arkadaşı Selçuk İnan'ın durumuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Semih, "Selçuk ağabey bizim için çok değerli bir futbolcu ve büyüğümüz. Çok yetenekli biri. Geride kalan 2 yılda Galatasaray'a verdikleri ortada. Morali biraz bozuktu ama şimdi toparladı. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. Hiçbir problemi yok" diye konuştu.

Derbi maçta Emanuel Emenike gibi önemli bir forvete karşı verdiği mücadele hakkındaki görüşü istenen genç oyuncu, "Fenerbahçe maçı olması zaten olumlu yönde etkiliyor bizi. Ona göre motive olup, ona göre odaklanıyorum. Emenike bildiğimiz, inanılmaz yetenekli, süratli ve kuvvetli bir oyuncu. İyi motive olduğum takdirde, karşımdaki rakibin ne kadar iyi olduğu önemli olmuyor. Neticede o da bir insan. Saha içinde zorlayıcı bir durum olmadı" ifadelerini kullandı.

"Avrupa hayalim var"

Semih Kaya, isminin yurt dışında bir çok önemli takımla anılması konusunda, "Hala Galatasaray'ın sözleşmeli oyuncusu ve bir evladı gibiyim. Yönetim de o şekilde bakıyor, taraftarlarımız da öyle. Her futbolcunun Avrupa hayali vardır ve benim de var. Galatasaray'ın menfaatine olduğu takdirde, maddi ve manevi açıdan iyi bir teklif gelirse, yurt dışında oynamak isterim" şeklinde görüş belirtti.

Ligde Sivasspor ile yapacakları maçla ilgili de konuşan Semih, "Bizim için önemli bir karşılaşma olacak. Yavaş yavaş sezonun sonuna da yaklaşıyoruz. Matematiksel olarak hala şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.