Semih Kaya, GSTV'ye yaptığı açıklamada, yurt dışında oynama hedefinin alt yapıdan yetişmiş her futbolcuda olması gerektiğini düşündüğünü belirterek, "Benim de hedefim tabii ki var. Kulübümün menfaatine olursa, yurt dışına gitmek isterim ancak her zaman öncelik Galatasaray'dadır" diye konuştu.

Fenerbahçe zaferlerinin kendisini en çok mutlu eden maçlar olduğunu anlatan Semih Kaya, Juventus maçının da hafızasında yer ettiğini kaydetti. Camia olarak iyi yıllar geçirdiklerini ifade eden Semih, iki yıl üst üste şampiyon olduklarını ve birçok kupa kazandıklarını anımsattı.

MANCINI'YE ÖVGÜ

Semih Kaya, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'den de övgüyle bahsetti.

"Roberto Mancini inanılmaz karizma bir adam" diyen Semih, "Çok başarılı, tecrübeli, giyiniş tarzı muhteşem, çok iyi bir teknik adam. Bizimle arkadaş gibi, tecrübelerini aktarır, yeri geldiği zaman eleştirir" ifadelerini kullandı.

Takım içinde arkadaşlığın muhteşem olduğunu dile getiren Semih Kaya, Galatasaray'ın Türkiye'nin en iyi, dünyanın da sayılı kulüpleri içerisinde olduğunu kaydetti.

Beşiktaş maçında hakem bir pozisyonda aut kararı verince, topun kendisinden çıktığını ve korner olması gerektiğini söyleyerek, hakeme kararını düzelttiren Semih, bu konuyla ilgili "Beşiktaş maçındaki hareketim, bence fazla büyütüldü. O hareket, zaten normal yapmam gereken bir hareketti. Bu olayın bu kadar büyütülmesi, Türk futbolunun ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Bu sene şampiyon olamadıkları için taraftarlarından özür dileyen Semih, "Seneye bomba gibi, 4. yıldızı takmış bir Galatasaray görecekler" dedi.

"Oğlumla gurur duyuyorum"

Semih Kaya'nın annesi, "Oğlumla gurur duyuyorum, saygılı sevgili hiç birimizin kalbini kırmaz, onun özellikle av merakı var, balık tutmaya gider, patlıcan yemeklerini çok sever, kurufasulye yer ama etsiz yer, yemek seçmez her yemeğimi yer, eskiden sinirliydi ama şimdi değil. Ben onu çok seviyorum, hiç kimsenin kalbini kırmıyor, çok düzgün bir insan semih. eskiden semih çok sakatlık yaşadığı için maç esnasında bizi bir stres korku alıyor, heyecanlanıyorum, maçı düzgün izleyemiyorum, ama Allah'tan gelen birşeye engel olamazsın" dedi.

'Eskiden sinirliydim'

Semih Kaya, "Eskiden evet sinirliydim ama artık değilim, yaş büyüdükçe nasıl davranmamız gerektiğini daha iyi anlıyoruz, geliştiriyoruz kendimizi, seçtiğimiz kelimelere dikkat ediyoruz. Üzerine basa basa her zaman söylüyorum, ben köy çocuğuyum ve bununla gurur duyuyorum, kelimelerle anlatılacak birşey değil, bundan çekinmiyorum, İstanbul’a gidip oraya bağımlı bir kişilik olmak istemiyorum kafam rahat oluyor buraya gelince kendimi burada iyi hissediyorum,köydeki büyüklerimle oturup sohbet ediyorum, kendimi huzurlu hissediyorum, 13 yaşıma kadar burada büyüdüm zaten, bizim burada Makedonca konuşuluyor ve özümüzü kaybetmememiz gerektiğini düşünüyorum. Annemi çok seviyorum annem çok güzel, annemle gurur duyurorum her zaman.