Halil Dervişoğlu'nun tecrübesiz olduğunu söyleyen Şenol Güneş, Hürriyet Gazetesi'nden Ertuğrul Özkök'e şu açıklamayı yaptı;

"'Burak Yılmaz'ı milli takımda istemiyoruz' diyorlar. Tamam, kimi koyacağız? Bir Halil Dervişoğlu geliyor, Enes Ünal var, çocuğu kazanamadık. Ne yapacağız o zaman? Bu çocukların hepsini kaybederiz. Burak'ın kaldıramadığı yerde o genç çocuk nasıl kaldıracak baskıyı? Bazen tecrübe orada yükü kaldırır. Ben Emre Belözoğlu'nu niye istedim çünkü ağabey olarak bu baskıyı yenebilecek biriydi."

Halil Dervişoğlu, Cebelitarık maçında 45, Hollanda karşılaşmasında ise 5 dakika süre alabilmişti.

"YABANCI KONUSUNDA FİKRİM FARKLI"

“Yabancı futbolcu konusunda Başkan’la (Nihat Özdemir) fikirlerimiz farklı. Dedim ki; ‘11 yabancıyla başlayalım, 5 yıllık plan yapalım 7’ye kadar indirelim. Bu arada 19 yaş grubunda da altyapıda mecburen gelişme olacak ve bu zaman sonunda havuzumuzda Türk oyuncu sayısı çoğalsın. Eğer oyuncu sayımız fazlaysa yabancıyı bırak.’ Şu anda bıraktığımız yabancılar ne oluyor, hem idari hem ekonomik hem de teknik olarak kulüpler batıyor.”

"BULURSUN, ÜÇKAĞITÇI BULURSUN"

ERTUĞRUL ÖZKÖK: Bu psikoloji böyle devam ederse ileride teknik direktörde bulunamaz

ŞENOL GÜNEŞ: Bu kafayla teknik direktör değil ancak üçkağıtçı bulunabilir. Benim işim kolay. Kişiliğim böyle olmasa, düzgün biri olmasam bu saygıyı görmesem, ‘Kovarsanız kovun bana ne’ desem ne olacak, ya da ‘Eyvallah, ben başka yere gittim’ desem. Kulüp buluyorsun ama kendini yenilemiyorsun. Ben 50 küsür senedir ayaktaysam birinin torpiliyle mi geldim? Bedel ödemeden olmuyor.

(Hürriyet)