Sarı-kırmızılılarda öncelik, takımın omurgasını oturtmak. Bu doğrultuda devam eden ön libero (6 numara) ve iki yönlü orta saha (8) arayışlarında iki isim öne çıktı.

Fransa'da Nice forması giyen ve bir yıl daha kontratı bulunan 25 yaşındaki Brezilyalı Danilo Barbosa, 6 numara; bir başka Fransız ekibi Lille ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek 27 yaşındaki Portekizli Miguel Rocha Xeka 8 numara adayı.

Barbosa'nın satın alma opsiyonu ile kiralanması, Xeka'nın bonservissiz alınması planlanıyor.

ELMAS'IN HEDEFİ 30 MİLYON EURO

Teknik direktör Domenec Torrent, sportif danışman Luis Campos ve sportif direktör Pasquale Sensibile’yi transfer ederek Futbol şubesinin yönetiminde yeni bir dönem başlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, mali disiplinden taviz vermemeye kararlı...

Elmas, sarı kırmızılı takımın yıllık maaş bütçesini 2022-2023 sezonunda 30 milyon Euro bandına indirecek.

13.3 MİLYON EURO AZALTTI

19 Haziran 2021’de başkan seçildiğinde yıllık maaş bütçesi 61.5 milyon Euro olan bir futbol takımı devralan Burak Elmas, öncelikle bu rakamı 13.3 milyon Euro azaltıp 48.2 milyon Euro’ya indirdi.

2022-23 sezonunda bütçeyi 30 milyon Euro’ya indirmeyi hedefleyen Elmas, bu düşüncesini transfer politikasına yön verecek olan Campos ve Sensibile’ye de bildirdi.

(Sporx / Hürriyet)