1- Altyapından çıkan ve ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan oyuncuya yalnızca 3 yıl sözleşme yapıp bir de serbest kalma maddesi koyanların yatacak yeri yok. Menajerin isteklerine boyun eğenler bu vebalin altından kalkamaz... Önce bu.

2- Bu gerçeğe karşı kafasını kuma gömüp kriz büyüyünce 18 yaşındaki oyuncusunu ortaya atanlar da en az o sözleşmeyi yapanlar kadar suçludur. Fatih Terim, Ozan Kabak için Temmuz ayındaki IG TV söyleşisinde, "Sakatlanmasa kampta oynatacaktım" dedi. Neden o dönem sözleşme yapılmadı?

3- Eğer kulüp Ozan'ın temsilcilerini hedef gösteriyorsa -ki 17 yaşında çocuğa madde koydurmayı akıl edenlerden beklenebilir- sözleşme yapmayı reddeden bir sporcuya Galatasaray, neden forma şansı vermiştir? "Sözleşme yapmadan forma yok" dense şu an Ozan'a kim talip olurdu?

4- Uluslararası basının bile Eylül ayından itibaren ulaşabildiği gerçekleri susarak saklamaya çalışmak (hala madde yok vs diyenler var), kriz büyüyünce suçu karşı cepheye atıp taraftar tepkisinden kaçınmak için bir vasfa gerek yok. Galatasaray'ı yönetmek kolay bir iş değildir.

5- Galatasaray maddi zorluklara düşebilir, bütçe küçültebilir ama 18 yaşındaki oyuncusunu tutmaktan aciz konuma düşemez. Eğer Ozan kulüp iradesinden bağımsız ayrılırsa Özbek ve Cengiz yönetimleri ortaklaşa Ribery'yi aratmayacak bir skandala imza atacaklar. Hafife alan hata yapar.

6- Son olarak; Ozan Kabak'ın da önünde bir sınav var... Saha içi sınavını iyi şekilde verdi, Galatasaray formasını hak etti. Şimdi Galatasaray'ı mı seçecek, yoksa menajerini mi? Yönetimlerin yaptığı hatalardan bağımsız olarak Ozan tercihini yapacak, bu işin sonunu o belirleyecek.

Gsgazete.com