Galatasaray'ın bu sezon 4.5 milyon bonservis bedeliyle Bursaspor'dan tranafer ettiği Serdar Aziz'in sakatlanması camiayı üzerken, sarı-kırmızılı takımın bu sorunla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmayı sürdürüyor.
2011'den bu yana yürürlükte olan FIFA Kulüpleri Koruma Programı kapsamında, sarı-kırmızılı takımın Serdar Aziz için tazminat alabileceği ortaya çıktı. Kulüp Koruma Programı'nda FIFA, milli takımlarda yaşanan ve en az 28 gün süren sakatlıklarda kulüpleri mağdur etmemek için tazminat ödemesi yapıyor.

Daha önce Real Madrid de aldı

2013 yılında FIFA, Kulüpleri Koruma Programı kapsamında Real Madrid'i Brezilya Milli Takımı'nda sakatlanan Marcelo için ödeme yapmıştı.

Galatasaray da Hırvatistan ile oynanan Dünya Kupası Avrupa Eleme maçında sakatlanan Serdar Aziz için FIFA'dan tazminat alabilir. Serdar Aziz'in dönüş süresinin 28 günü geçmesi halinde sari-kırmızılıların böyle bir hamle yapması bekleniyor. Galatasaray başvurur ve kabul edilirse, Serdar Aziz'in oynamadığı dönemin parası FIFA tarafından ödenecek.

Kaynak: Sporx