Sakatlıkların Fenerbahçe'yi etkileyeceğini savunan Sergen Yalçın, " Fenerbahçe'nin 3-4 önemli futbolcusu sahada olamayacak. Bu sakatlıklar Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyecek. Özellikle Lens, Mehmet Topal ve Ozan Tufan'ın olmayışı Fenerbahçe'yi zorlar. Galatasaray'ın da oynadığı oyunlar çok tatmin etmiyor. Kazanıyorlar ama, oyunsal anlamda çok fazla bir şey vermiyorlar." dedi.

Farklı bir maç olacağını tahmin eden deneyimli futbol adamı, "Her iki takım için de kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Fenerbahçe tabii ki Galatasaray'a karşı bir adım önde. Ben, her derbi için ev sahibi takımı bir adım önde görürüm. Ama bu maç sanki biraz değişik olacak gibi görünüyor. İki takımın da gol bulabileceği, zevkli bir maç olabilir.'' sözlerini kullandı.

Galatasaray'ın kazanma ihtimalinin olduğuna vurgu yapan Yalçın sözlerine şöyle devam etti;

''Bu maç Galatasaray'a da dönebilir. Çok sıkıntılı bir maç. Fenerbahçe kolay kazanır demek çok zor. Çünkü Galatasaray'ın da iyi bir kadrosu var. Büyük maçları oynayabilecek tecrübede futbolcuları var. Maçın gidişatına göre sonuç her iki tarafa da dönebilir.''