Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'daki seçim kaosu yüzünden transferlerin geri plana atılmasını fırsat bilip Onyekuru ve Gedson için harekete geçme kararı aldı.

Derbi öncesinde bir araya gelen Sergen Yalçın, Başkan Ahmet Nur Çebi ve Emre Kocadağ maçtan önce durum değerlendirmesi yaptı.

Başkan Çebi: “Biz işimize bakalım. Maçı kazanalım. Şampiyon olalım. Onları dertleriyle bırakalım.” dedi.

Bu arada toplantı sırasında Sergen Yalçın, “Sanırım Galatasaray o karışıklıkta Onyekuru ile Gedson’un bonservislerini almakla uğraşmaz. Eğer şansımız olursa Onyekuru ve Gedson için birer görüşme yapalım derim. İkisi de iyi oyuncu. Bize Şampiyonlar Ligi’nde çok yardımları dokunur. İstanbul’u da tanıyorlar.” mesajını verdi.

Çebi ve Kocadağ, iki oyuncuyu da takip etme ve menajerleriyle temas kurma sözü verdi. Eğer Galatasaray harekete geçmese transferleri için çabalayacaklarını ifade etti.

7-0 KADROSU

Kara Kartal'ın, Galatasaray derbisine Hatayspor karşısında 7-0'lık skorla kazanan kadroyla başlaması bekleniyordu ancak Nkoudou olmayacak.  Bu doğrultuda ilk 11'in; Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Welinton, Domagoj Vida, Fabrice N'Sakala, Josef de Souza, Rachid Ghezzal, Atiba Hutchinson, Adem Ljajic, Gökhan Töre ve Cyle Larin'den oluşması planlanıyor.

Öte yandan Aboubakar'ın yeni sözleşme konusunda yönetimle anlaşamadığı ve bu nedenle oynamadığı iddialarına açıklık getirildi. Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Aboubakar'ın oynayamamasının tek sebebi sakatlığıdır. Aboubakar, Beşiktaş’ın çimentosu, saha içindeki lider oyuncularından biridir. Kendisi de bu iddialara üzülüyor” ifadelerini kullandı.

(Sabah)