Aykut Kocaman'ın sahaya çıkardığı kadroyu eleştiren Sergen, "Ben bu Hleb'i halı sahada oynatmam. Hleb, Rangelov, Hasan Kabze... Çok fazla ofansif adamla çıkmış Aykut Hoca. Galatasaray'ı domine edemezsin. Galatasaray'a karşı haddini bil öyle oyna tamam, diyorsan ki oynamam böyle 5 tane yersin." dedi.
 
"Konyaspor, Barcelona değil sonuçta. Türkiye'deki tüm büyük takımlar, Anadolu'daki her takıma, içeride dışarıda 5 atacak kadro kalitesine sahip. Skor ağır mı, tabii ki ağır. 2-3 olduktan sonra, 4-5-6 fark etmiyor. Konsantrasyon düşüyor, gelen goller fuzuli oluyor. Konyaspor abondone oldu zaten. Konyaspor öyle bir lanse edildi ki, şöyle iyi böyle iyi. Oyuna bakıldığında göstergesi öyle olmadı. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak zor ama Türkiye Ligi öyle değil. Konya'da 35 Hleb oynuyor, 36 yaşında Gekas gol krallığına oynuyor. Kalitesi belli bir lig. Bizim oynadığımız dönemde daha kaliteliydi lig."
 
"TRİBÜNDE 420 BİN SEYİRCİ OLSA NE OLUR?"

 
"Türkiye'de şu an kalite yerlerde. Ben Hleb'i halı sahada oynatmam. 3 metre koşmuyor. Ayağına alıyor, yalandan çalımlar, 3-4 metre depar atarsa Allah'a şükür diyorsun, sağa sola yan paslar. Konyaspor'un kaybetmesinin nedenlerinden biri stat. Konya taraftarı sezonun taraftarı. Çok güzel bir stat. Takım öyle bir takım değil. Belki eş değer takımlara karşı tamam. Konya takımı ahım şahım bir çıkış içinde değil. Konya inanılmaz havaya girmiş. Galatasaray'la oynuyorsun, kadro ortada. Haddini bilerek oynayacaksın. Tribünde 42 bin kişi var, 420 bin olsa ne olur. Seyirci baskısı olmaz. Ben Barcelona'ya karşı oynadım, 80-90 bin kişi, baskı hissetmedim. Oyuncuyu baskı yok. Saha güzel, çim halı gibi. Kim oynarsa ona güzel stat."