Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın açılış mücadelesinde Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 mağlup etti. Mücadelede goller Burak Yılmaz, Didier Drogba (2) ve Serdar Gürler'den geldi.

Açık futbol, bol gol

Galatasaray mücadeleye fırtına gibi girdi, golü erken buldu. SB Elazığspor da açık bir futbolu tercih edince, ortaya bol pozisyonlu bir ilk yarı çıktı.

2. dakikada Melo'nun uzaklardan şutunda top Ivesa'nın yumruklarından sekti. Burak, önünde kalan topu sakin bir şekilde ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0 yaptı.

5. dakikada Drogba'nın harika pasında Hamit soldan topu arkada boş durumdaki arkadaşlarına aktarmak istedi ama topu çok kötü kullandı.

7. dakikada Sanica Boru Elazığspor hücumunda Serdar ceza sahası dışından kaleyi önüne aldı, sol ayağıyla vurdu, top savunmaya çarparak oyun alanını terk etti.


25'Sanica Boru Elazığspor attığı golle momentumu lehine çevirmek üzereyken Drogba sahne aldı ve rakibin umutlarını tamamen tüketen golü attı.
13'te SB Elazığspor hücuma hızlı çıktı, Serdar'ın getirdiği topta Sinan savunma arkasına sarkmak üzereyken Gökhan'ın müdahalesiyle top Galatasaraylı oyuncularda kaldı.

Dakikalar 20'yi gösterirken Cimbom ikinci golü buldu. Bilica'nın büyük hatasında Hamit, Drogba'yı ceza sahasına sarkıttı. Fildişi Sahilli yıldız klasına yakışır bir bitiricilikle durumu 2-0 yapan golü attı.

Bahisarena /> Elazığ'ın cevabı gecikmedi. 22. dakikada Sane'nin savunma arkasına attığı pasta Serdar, Dany'nin hatasında Muslera'yı avladı ve farkı bire indirdi.

25'te Cimbom bir gol daha buldu. Galatasaray yarı sahasından gelen uzun topu Burak indirdi, Bilica yine büyük bir hata yaptı, Yekta topu Drogba'ya çıkardı ve yıldız forvet skoru 3-1'e getirdi.

29'da Eboue ceza sahasına sağdan sokulduktan sonra orta yapmak yerine şutu tercih edince top farklı şekilde auta gitti.

39'da Galatasaray'da Burak Yılmaz kendisini ofsayttan kaçırdıktan sonra soldan deparını attı, içerdeki Didier Drogba'yı görmek istedi ama top kaleci Ivesa'da kaldı.

Mücadelenin ilk yarısı 3-1'lik skorla tamamlandı.


Fırtına dindi

İkinci yarıyla birlikte Galatasaray baskısını sürdürdü ama Sanica Boru Elazığspor'un hücumdaki temposu gözle görülür bir şekilde düştü.

48. dakikada Didier Drogba sağ kanattan getirdiği top sonrasında tehlikeli bir orta yaptı, ama Burak'tan önce Görkem kafayla topu uzaklaştırdı.

51'de Elazığspor'da hatalı bir taç atışı sonrasında topu alan Yekta, ayağının üzeriyle güzel bir şut çıkardı, köşeye giden topu Ivesa çeldi.

63. dakikada Burak Yılmaz ceza sahasına sokulurken Murat'ın müdahalesiyle yerde kaldı fakat Bülent Yıldırım oyunu devam ettirdi.

67'de Drogba'nın serbest vuruşu barajdan sekti, Selçuk'ta kaldı, yıldız oyuncunun pasında Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya durumda topu soldan dışarı gönderdi.

74'te Aydın Karabulut soldan ceza sahasına girdikten sonra topu içeriye ortaladı ama top boş durumdaki Sinan'ın üzerinden geçti ve Riera'da kaldı.

77. dakikada Hamit'in sağdan ortasında Aydın Yılmaz, arka durumda daha müsait olan Burak'ı görmeyince topa sol ayağıyla hamle yaptı ve topu auta gönderdi.

82'de Didier Drogba'nın pasında Aydın Yılmaz karşı karşıya durumda topun dibine girerek dördüncü golü yapmak istedi ama Görkem kayarak müdahale ile buna engel oldu.

Kalan bölümlerde de başka gol olmayınca Galatasaray mücadeleden 3-1'lik zaferle ayrılmış oldu.