Galatasaray’a Suudi Arabistan’dan bir müjde geldi... geçen sezon devre arasında 1.7 milyon Euro’ya Al Nassr’a kiralanan Maicon için Araplardan teklif geldi. Al Nassr adına Galatasaray’la temas kuran menajer, Maicon’un bonservisi için 3.5 milyon Euro vermeye hazır olunduğunu söyledi. Galatasaray yönetimi ise menajere Maicon için opsiyonda yazan 5 milyon Euro’dan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Pazarlıkların başladığı Fatih Terim’in, Maicon’un geri dönmesini istemediği için fiyatta bir esneklik sağlanabileceği bildirildi.

MAİCON KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

Maicon, 14 Ekim 1988 yılında Brezilya'nın Barretos bölgesinde doğdu. Profesyonel kariyerine 2007 yılında Cruzeiro B'de başlayan futbolcu ertesi yıl Cabofriense'ye kiralık olarak gitti.  

MAİCON HANGİ TAKIMLARDA OYNADI? | MAİCON'UN FUTBOL KARİYERİ

Futbol kariyerinin ilk yurtdışı transferini 2008-09 sezonunda Portekiz takımlarından Nacional'e gerçekleştiren Maicon takımının sezonu 4. sırada bitirip Avrupa kupalarında gitmesine 28 maçta forma giyerek katkı sağladı. Üst düzey performansı ile dikkat çeken Brezilyalı savunmacı Porto'nun radarına girdi.

1,91cm boyundaki Maicon hava toplarındaki başarısı, agresif yapısı ve Brezilyalı olmasının veridiği pas tekniği ile öne çıkıyor. Savunmanın merkesinde görev yapan savunmacı, ihtiyaç olması dahilinde sağ bekte de oynayabiliyor.

15 Şubat 2016'dan bu yana Sao Paolo'da forma giyen ve kaptanlığa kadar yükselen Maicon takımı adına şu ana dek 72 maça çıktı ve 5 gol kaydetti.

Kaynak: Fotospor