50 günde oynadığı play-off'lar sonucunda Düşler Tiyatrosu'nda kurtlar sofrasına düşen Moldova temsilcisi, 12.3 milyon Euro'luk değeriyle Kupa 1'in en mütevazı takımı durumunda.

ŞİMDİDEN KASAYA 22.6 MİLYON EURO KOYDU

İnter, Real Madrid ve Shakhtar Donetsk'in bulunduğu D Grubu'nda hiç şans verilmeyen Sheriff, ilk maçında Shakhtar'ı 2-0, önceki gün de Real Madrid'i Barnebeu'da 2-1 yendi. Grupta lider olan başarılı ekip, şimdiden playoff, ayakbastı parası ve aldığı iki galibiyetle kasasına 22.6 milyon Euro koydu.

TAKIM DEĞERİ ALABA'NIN YILLIK KAZANCIYLA AYNI

Sheriff'in takım değeri (12.3 milyon Euro) Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine en çok götüren kulüp olan 793.5 milyon Euro'luk Real Madrid'in yıldızı David Alaba'nın yaklaşık yıllık kazancıyla aynı.

YAKHSHIBOEV 500, THILL İSE 400 BİN EURO

Real Madrid'i Barnebeu'da yıkan golleri atan Sebastien Thill'in değeri 400 bin Euro, Jasur Yakhshiboev'in ise 500 bin Euro. Moldova ekibinde yıllık maaşlar ise 36 ila 120 bin dolar arasında değişiyor.

"KUYT'IN DÜNYASINI YIKTIM"

Sheriff Teknik Direktörü Yuriy Vernydub, bir dönem Fenerbahçe'nin de formasını giyen Dirk Kuyt'ın daha önce kullandığı "Şampiyonlar Ligi, şampiyonların turnuvası. Sheriff gibi takımların burada bir yeri yok" ifadelerine cevap verdi. Ukraynalı hoca, "Onun mükemmel dünyasını yıktığım için mutluyum. Real Madrid gibi bir kulübe karşı kazandık. Bu çok duygusal bir şey. Oyuncularıma bu harika iş için minnettarım" diye konuştu.

HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Madrid'i yıkan Lüksemburglu Sebastien Thill'in, Şampiyonlar Ligi'nde oynama hayalini anlatan dövmesi golüyle beraber gerçek oldu. 

(Sabah)