Karşılaşmadan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Ergün, galibiyet dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirterek, "Bizim için dönüm noktası olabilecek bir maçı kazandık. Çok önemli bir maçtı. Bu 3 puan bizi mutlu etti. Yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Rakibimizi de tebrik ediyoruz. İki takım da iyi oynadı. Centilmence bir maç oldu. Bu arada maç boyunca takımı destekleyen cefakar taraftarımıza da teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Ergün, karşılaşmada korner pozisyonunda hakemi uyaran Semih Kaya'nın örnek bir davranış sergilediğini anlatarak, "Çok övgüye değer bir hareketti. Kendisinden o beklenirdi zaten. Bu tür hareketlerin yeşil sahalarda örnek teşkil etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayan futbolcuları Dany'nin sebep olduğu penaltıyla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar hakkında görüşleri sorulan Ergün, "Herkes kendi söylediğinin arkasında dursun. Penaltı pozisyonu hakkında konuşmak istemiyorum. Zaten hakemin gözünün önünde oldu. Söylenecek bir şey yok" şeklinde konuştu.

Şükrü Ergün, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile oynayacakları maç öncesi Drogba'nın performansıyla ilgili olarak, "Futbolcuların formlarında inişler çıkışlar olabilir. Bu son derece doğal. Ben inanıyorum ki Chelsea maçında Drogba değişik bir performans ortaya koyacaktır. Ayrı bir motivasyonla oynayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.