Takımımızda bu sezon gösterdiği çıkışın ardından Milli takımın Fransa kafilesinde yer alma ümidi taşıyan ancak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in belirlediği 23 kişilik aday kadroya giremeyen Sinan Gümüş’ün Almanlar’ın radarında olduğu bildirildi.

Kariyerinde sadece Almanya U20 takıyla 3 maça çıkan ve herhangi bir ülkenin A takımının formasını giymediği için hala tercih yapabilme hakkına sahip olan genç yetenekle, Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw’ün yakından ilgilendiği kaydedildi.

Avrupa Birliği pasaportu bulunan 22 yaşındaki oyuncunun Almaya’yı tercih etmesi için nabız yoklayan Löw’ün, Cimbom’un Alman Milli Takımı’yla EURO 2016’da yer alan yıldızı Lukas Podolski’ye Sinan hakkında sorular sorduğu ifade edildi.

PODOLSKİ İLE ARKADAŞ

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Sinan’la Almanca bildiği için oldukça iyi anlaşan Podolski’nin ise, genç oyuncu hakkında hocasına çok iyi şeyler söylediği bildirildi. Sinan’ın dikine oynayabilen potansiyeli yüksek bir oyuncu olduğunu aktaran Poldi’nin, tercihini Almanya’dan yana kullanması halinde Sinan’dan uzun yıllar faydalanabileceklerini Alman teknik adama ilettiği öğrenildi.