Galatasaray'da kiralık geçirdiği sezonun ardından kulübü Porto'ya geri dönen kaleci Sinan Bolat, Türkiye'de geçirdiği sezonla ilgili değerlendirmede bulundu. Sarı-kırmızılılarda ikinci kaleci olarak kalan deneyimli file bekçisi, takımın ilk kalecisi Fernando Muslera'nın tahtını ele geçirmek istediğini ancak bunu başaramadığını itiraf etti.
 
Belçika basınına konuşan Bolat, "İmzayı atarken koşulları biliyordum. Fernando Muslera'nın takımın birinci kalecisi olduğunun farkındaydım. Bu sıralamayı değiştirmeye çalıştım, ancak Muslera muazzam bir oyuncu" yorumunu yaptı ve şöyle devam etti:
 
'Türkiye'de yabancılar daha popüler'
 
"Muslera dört sezondur kalede. Bu süre içerisinde üç şampiyonluk yaşadı. Taraftarların çok sevdiği bir isim haline gelmiş. Dolayısıyla kalede beni görmektense Muslera'yı görmeyi tercih ediyorlardı. Türkiye'de böyle bir gerçek var: Yabancılar yerli oyunculardan daha popüler".
 
'Yeteri kadar kenarda oturdum'
 
Geleceğiyle ilgili durum değerlendirmesi de yapan 26 yaşındaki file bekçisi, "Porto ile hala üç yıllık kontratım var. Onların benimle ilgili kafalarında ne var onu bilemiyorum. Hala Porto formasını bir dakika bile giymemiş olmak içimde uhdedir. Artık yeteri kadar kenarda oturdum. Nerede olursa olsun bu sezon artık oynamak istiyorum. Belçika'ya da dönebilirim. Standar ya da bir başka takım beni çağırabilir. Porto da kiralık göndermeye sıcak bakıyor" dedi.