Galatasaray 4. yıldız yolunda, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oldukça önemli bir mücadeleye çıkacak. Sarı-kırmızılı Aslanlar, Türk Telekom Arena'da derbide Beşiktaş'ı eli boş göndermek için savaşacak. Bu önemli mücadele mücadele öncesinde Webaslan olarak özel içeriklerimiz ile karşınızda olacağız.

Galatasaray'da bu sezon gösterdiği performans ile herkesin beğenisini kazanan Felipe Melo, Beşiktaş derbisinde de en önemli kozumuz olacak. Taraftarın yüreğindeki hırsı, 'savaşçı ruhu ile sahaya yansıtacak olan Brezilyalı, galibiyet yolunda kritik bir role sahip olacak.

DERBİNİN KİLİDİ ONDA (1) -- 'KARTAL'I SİNDİR MELO!

Bu yaz Juventus'tan bonservisi ile transfer edilen Felipe Melo'nun, geçtiğimiz 2 sezon kiralık olarak formasını giydiği Galatasaray'a 3 yıllık imza attığında akıllarda büyük soru işaretleri vardı. Bu zamana kadar kiralıktı ve kendini göstermesi gerekiyordu. Şimdi ise 3 yıllık imzayı attı ve pek önemsemeyecek denildi. Ama o öyle bir performans gösteriyor ki hem oyunuyla hem takımı motive etmesiyle hem sevinciyle tribünlerin sevgilisi oldu.

Takımımızın inişli çıkışlı bir grafik çizdiği sezonda en iyi ve en istikrarlı performansın sahibi konumunda bulunan Melo'ya kritik Beşiktaş derbisinde de büyük iş düşecek. Defansif görevlerinin yanısıra topu ileriye aktarması ve atağın yönünü değiştiren uzun pasları, ev sahibi olmanın verdiği avantajla birleşince Beşiktaş'ı baskı altına almamızda kilit rol oynayacak.

Derbiye defansın önünde başlaması beklenen 'Pitbull' lakaplı oyuncumuz; tatlı-sert müdahaleleriyle, hızlı pas yaparak merkezden gelmeye çalışan Beşikaşlı oyuncuları sindirme görevini de üstlenecek. Takımımız hücumdayken ileri çıkışlarında, defans arkasına yapacağı sürpriz koşular ve duran toplardaki etkinliği Melo'nun skora da katkı yapabileceğinin bir göstergesi durumunda.

Takım arkadaşlarını ve tribünleri maç boyunca ateşleme görevini de üstlenecek tecrübeli oyuncu, Beşiktaş derbisinin kilit adamları arasında birinci sırada bulunuyor.

Webaslan